Пуснаха музика на асфалтовия фронт

Борбата срещу безумието по българските пътища не приема граници в името на добрия си завършек. Току що, докато си преглеждах новинарския бюлетин, попаднах на статия уведомяваща ни, че сладките момци с фураЖките и зелените електрикови елечета ще раздават MP3 плеъри на добрите водачи на МПС. Така е, като не става със 'солени' глоби сигурно ще стане с промотирането на добрите шофьори. Та MP3 плеърчетата ще влезнат в обръщение от лятото първоначално в Пловдив, за да се уредим обаче с тази технологична джаджа ще е необходимо да сме напълно трезви и да ползваме колани (не само шофьорите, но и всички пътници в автомобила, барабар и чаветата на задната седалка) и разбира се да стискаме палци блюстителите на пътнотранспортния ред да ни спрът за проверка :)
Цялата тази промоционална кампания е дело на Асоциацията на ракиджиите (бтв, за сефте чувам за такава асоциация). Оказа се дори, че тази асоциация седи и зад кампаниите 'Не карам пил' и 'Да поговорим за алкохола'. След кратко разследване от моя страна се оказа, че тази мнима асоциация всъщност си е легитимна и си има далеч по-интелигентно наименование, а именно - 'Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки'. Живи и здрави да са, ако не успеят да помогнат, кой знае колко за борбата с безумството по пътищята, то поне ще си изтипосат малко рекламни активи и ще облагородят с някой друг MP3 плеър българския шофьор.
Както се казва, парите от Европейските фондове почнаха да падат като презряли череши :) В случая, не падат точно парички, ами до крайния потребител идва музикална джаджа. Чудно ми е защо от МВР не действат по-подобен начин и спрямо другата си инициатива от последните дни - 'Отнемаме книжката при неявяване след заснето нарушение'. Не може да няма пари за това начинание из някой Евро Фонд. Не само, че няма да промотират това явяване след нарушение, но на всичко отгоре, все още не е ясно как ще се уведомяват съгрешилите шофьори. До колкото знам в момента тези известявания ползват за посредник 'Български Пощи', така че ако се стигне да подновяване на договора за посредничество на шофьорите ще се наложи да ходят профилактично до КАТ да проверяват как са с 'снимките', щото известяването я дойде, я не дойде :)