0 0 гласа

Весели квадрати за стената - Направи си сам

 

Детската стая може да изглежда весела, цветна и забавна. С този лесен проект белите стени могат да бъдат трансформирани в шарено каре, като същевременно и придадете съвременен и изчистен вид.

  Тези шарени квадрати са много подходящи за стаи, в който няма много мебели, стаи в които децата играят и се развива въображението им. За да ги направите подбрете 5 цвята, които си подхождат. За да превърнете всичко това в забавление, може да включите и децата.

  За да изпълните този проект е нужно да имате елементарни умения, като това да боядисвате и да измерите някои пропорции.

Време за проекта: няколко часа, за поставяне на лепенките и още малко време за боядиване и изсъхване на боята.

От какво се нуждаете:

Ролетка

Голям и малък нивелир

Линийка

Цветни моливи

Лента за залепяне

Гланц

Боя в 5 цвята

 

 

 

Инструкции:

 

 

Измерете стените, като определите колко големи да са квадратите и разстоянията между тях. Големината на тези блокове са 60 на 40 см. със 8 см. разстояние между тях. Определете броят на блоковете, така че да имате нечетен брой на всяка стена и не правете разделителната лента между тях по малка от 5 см.

 

 

Иползване на нивелира и линията. Използвайте цветните моливи за да обозначите квадратите с цветовете който ще боядисвате. Започнете от тавана и се движете надолу.

 

 

Използвайте широка лента, която ще залепите на стената за да разделите квадратите.

 

 

Преди да нанесете боята по квадратите, с малка четка нанесете гланц по контурите на квадратите, като по този начин се запечатат лентите към стената, така че да не се оцветят за да направите контурите на всеки блок.

 

 

Използвайте четка или валяк за нанасяне на боята. Докато боята е все още мокра, много внимателно премахнете всички ленти, така че боята да не се разнесе навсякъде.

 Още статии НАПРАВИ СИ САМ