СИВ - интервю


По желание на Таничка http://bglog.net/BGLog/8484,
Връзки с общественоттта на студио "Свещеният сметач/Пловдивчан Пикчърс" обнародва кратък материал за комедията "СИВ", преди премиерата й в бглог.


Режисьорът на "СИВ" за "СИВ" - интервю за сп. "Свещеният сметач"


- Вярно ли е, че СИВ е любимият Ви филм, който сте режисирали някога?

- Не... - смее се. - Беше вярно, но преди няколко месеца. Любимият ми филм сега е "Альоша и аз".

- Впрочем, чухме въодушевени мнения от хора близки на продукцията. Сега го наричате свой любим? Студиото обаче не е изнесло никаква официална информация? Кои са актьорите в него?

- Разбира се, че това са просто мнения на авторите на филма, и са пристрастни. Обективно е обаче, че филмът е международна суперпродукция, и има особен стил - нещо което аз, като зрител, не съм виждал в друг филм. Едновременно е и дълбок и символичен, и открит и детски; и смешен, и тъжен; и величествен, и личен; и смел, и скромен. Многообразен филм. Международната му премиера беше преди десетина дни, като оригиналният му език е английски, и всъщност името на филма е "Alyosha and Me".

- Международна премиера? По-точно? Какъв беше приемът му там?

- Това е вътрешна информация, не мога да ви кажа.

- А кога можем да очакваме "Альоша и аз" в нашите салони?

- Още не сме решили. Колебаем се дали и как да го редактираме за българските зрители. Има и една, още неизключена възможност филмът дори да не излезе пред широката публика в България.

- Защо?

- Задайте друг въпрос.

- Всъщност взимаме това импровизирано интервю с Вас във връзка с предстоящата премиера на "СИВ" в бглог. Това беше филм, който пожъна невероятен успех преди няколко месеца, когато бе излъчен в Пловдив и в някои други градове. Какво бихте споделили за него, непосредствено преди премиерата му тук?

- Може да публикувате мненията на зрителите от предишните му премиери... - смее се - ( Така и направихме - бел. на ред. )... Друго няма какво да кажа, вашите читатели ще видят сами.



Предишните зрители на "СИВ" за "СИВ"


Ива, 21   : Беше много забавно!
Мемо, 21  : Интересно смесване на стилове...
Никола,21 : Кис-кис! Т'ва с мацката ме изкефи!
Никола,23 : Да живее "СИВ"!
Дамян, 24 : "СИВ" завинаги!
Деси, 22  : Много добро творение...
Мими, 18  : Браво...
Весо, 22  : Ха-ха...
Милен, 21 : Много смях!


 

...очаквайте скоро в бглог...


СИВ