Typo3

Ето, че семестърът свърши и аз започнах работа към една фирма занимаваща се с поддръжката на следния сайт: www.business-wissen.de . (е правят и други неща, но паричките идват основно от горепосочения сайт).

Та хората са си разработили собствена система за управление на съдържанието, но понеже е доста трудно да се поддържа това нещо са решили да преминат към нещо развиващо се от много хора и с големи изгледи. Незнам защо са се спряли на Typo3. Аз съм назначен със задачата да го конфигурирам и тем подобни. Имах малко познания по въпросният CMS, последните няколко дни ги задълбочих, но това чудо е отвратително. Имам чувството, че колкото и да чета и след 1 година няма да мога да се справя с него. Да не говорим за малоумният typoscript, който няма начин да го валидира човек - допуснеш ли грешка да напишеш една малка буква, вместо главна и отиде целия ден да търсиш защо подяволите нищо не се получава. Та днес след много блъскане с една форма за контакт и в крайна сметка с успешна форма за контакт реших да покажа на шефа ми как е реализирана цялата работа с Joomla.

Разцъках това онова, показах как интелигентно е структурирано всичко и как с един клик се прави това и това. Та човека остана впечатлен, а аз с всичка сила се моля след 9 часа да ми каже, че ще преминем към Joomla и ще захвърлим Typo3 на боклука.

Не ме разбирайте погрешно. Виждам, че "тъпото" има много потенциал, но е такъв трън в гащите, че не е истина.
Има ли фенове на Typo3 тук и я разкажете за някоя функция, която Joomla няма (като изключим връщането на някои промени, елементарното превключване между потребителите и т.н.) - нещо съществено.