Колективно издаване на колективен роман

Приятели от бг лог,
вярвам, че чудесата и доброто са навсякъде около нас - само ни трябват очи, за да ги видим и за да им се радваме и по този начин да ги претворяваме в дела.
От четири години насам група момчета и момичета от Казанлък, ученици от най-малките до най-големите класове, се събира всеки ден, за да пише и илюстрира заедно книги. Нарекли са се клуб “Светлини сред сенките” и вече са завършили и издали три истории: приказката “Въже от светлина”, фентъзи притчата “Шахтата” и първия български колективен роман “Монетата”.

“Играта” е 300-странична фантастична история, която сбира на едно място елфи, юди, мефили (които, с леко присвиване на очите, може да ви напомнят за древните българи) и десетина девойки и младежи, тъй де, тийнейджъри от различни страни по света - нашия свят. Поводът е едно съмнително реалити шоу; причините - човешки, такива, каквито ни водят, когато растем;

Вчера и днес :) след среща с  Вяра - един прекрасен, добър, топъл и разпръскващ светлина човек си дадох сметка, за чудото каквото са тези деца - за феномена да се събират след училище и да пишат заедно, да създават във време, в което ценностите на духа се преобръщат и духовното е изместено на заден план.
Благодаря ти за всичко, Вяре!
Аз ви моля да подкрепите инициативата ни, заради децата, заради бъдещето, което те творят всеки миг!

Повече за благородната инициатива може да прочетете тук: http://choveshkata.net/blog/?page_id=158