Да гласуваме на инат!

На 5 юли почти половин България няма да гласува. Всеки втори българин отказва да бъде избирател. Партията на негласуващите е най-многочислената партия в България. Тази партия няма име, няма лице, глас, дълги ръце, форма, но има огромен потенциал и сила - по-голяма от тази на всички останали, взети заедно. Това се посочва в обръщение на Инициативна група „Гласувай на инат”.

Те призовават негласуващите да не се крият на предстоящите парламентарни избори. „Не забравяйте. Това, че не гласувате, не значи, че не избирате. Избирате, само че не този, когото искате, а много често този, когото най-малко искате. Тези избори няма да могат да се купят или нагласят, ако Вие решите да участвате”, подчертават от инициативната група.

В обръщението се казва още: „Покажете, че не гласувате, не защото нямате мнение, а защото ТЕ не заслужават гласа Ви. Не мълчете. Ако няма за кого, гласувайте с празна, зачертана, скъсана, недействителна бюлетина, но гласувайте. Покажете, че не сте стадо, което се води накъдето го бутнат.
Не допускайте Европа да Ви смята за тълпа, която, колкото и да тъпчат, пак ще си трае. Не позволявайте децата Ви да Ви укорят, че с безразличието си унищожавате това, което утре трябва да стане тяхно. Не си мислете, че като ругаете властта под юргана, очиствате гражданската си съвест. Чак когато Вие гласувате, някой ще разбере каква сила е мълчаливото мнозинство и ще предложи програма, която да Ви хареса. И като ви хареса, ще се закълне, че ще слезе доброволно от властта или ще се остави да го свалите щом се отклони от обещанията си”.

В Инициативната група „Гласувай на инат” се включват: проф. Михаил Константинов, Димитър Димитров, Иван Гарелов, Васил Василев, проф. д-р Петър-Емил Митев, Димитър Найденов, доц. Георги Лозанов, Елин Рахнев, доц. д-р Цветозар Томов, Румяна Коларова, проф. Георги Чапкънов, Иван Русев, Ива Николова, проф. Ивайло Дичев, Деян Славчев – Део, Димитър Павлов, Михаил Белчев.