0 0 гласа

Ролетни врати за гараж: характеристики и предимства

 

За всеки собственик на кола един гараж не е само място за съхранение на автомобила. В допълнение, може да има различни инструменти, резервни части, неща, които не се използват често в стаята и заемат много място в апартамента. Затова при избора на врата за гаража трябва да се подхожда с голямо внимание.

Иновативно решение за надеждна защита - гаражни ролетни щориИнсталирането на такъв модел ще Ви даде възможност едновременно да се изпълняват много функции: подобряване на външния вид и защита на помещението, както и получаване на надеждна заключваща конструкция.

Какво представляват гаражните ролетни врати?

 

Ролетните врати са изработени от алуминиеви или стоманени ламели, които при повдигане се навиват на вал, затворен със специална кутия. Могат да се отварят както ръчно, така и автоматично. Използват се ролетни врати за гараж с автоматизация, ако не е възможно да се монтират секционни врати поради структурни особености или заради тяхната висока цена.

Ролетните врати са прости за управление и експлоатацията и не се нуждаят от допълнително пространство при монтаж и могат да бъдат монтирани както вътре, така и извън отвор.

За да се предпазят гаражните помещения от неблагоприятни метеорологични условия и замръзване, по периметъра на ролетните щори се полага специален гумен уплътнител. За по тиха работа се използват четки в омега водачите.
 Днес фирмите предлагат г
олям асортимент от видове на ламели - плътни, перфорирани, москито, алуминиеви с полиуретанова пяна и различни видове тръбни оплетки.

Монтаж на ролетни врати

Кутията, в която ролковата ролка се навива при повдигане, трябва да се постави отгоре, затова при планирането на инсталацията оставете място от 25-30 см. За да монтирате водачите, ще ви трябват 15 см от двете страни на отвора или да се монтират на стената отвън или отвътре.
При поставянето на вала с барабана и пружините ще трябва да сте минимум двама човека за малки размери ролетни врати. Когато се поставя платното от ламели се закача за барабанно-пружинния механизъм.

Разбира се, по-добре е специалистът да участва в инсталацията, въпреки че няма трудности в тази работа. Ако човек има умения да работи с конструктивен инструмент, той може сам да го инсталира.

Предимства на гаражните ролетни врати

 

Нека разгледаме основните положителни моменти, които клиентите получават при инсталирането на ролетни врати за гараж:

  • имат висока степен на защита срещу взлом, което се взема предвид при извършването на застраховка, таксата се намалява. В допълнение, на капака на гаража, можете да инсталирате СОТ;
  • резервните части могат да се купуват свободно, а цената им е ниска;
  • комбинация от функционалност и модерен външен вид. Дизайнът може да бъде боядисан във всеки цвят;
  • компактност на системата и възможност за монтиране в различни отвори на гаража;
  • практичност при експлоатация, такива врати не изискват смазване или допълнителна поддръжка;
  • могат да бъдат инсталирани в гаражи, които имат малка алея.

Отличителна черта на гаражните ролетни врати е техният дълъг експлоатационен живот, в сравнение с, например, метална врата. Дизайнът на задвижването е сигурно скрит вътре в кутията, което го предпазва от външни влияния и прави възможен дългият експлоатационния живот.

Като цяло, голям процент от собствениците на гаражи предпочитат функционалните, евтини и модерните ролетни врати, защото тази опция е надеждна, практична и лесна за управление.