За шишо Бакшишо,бай Ганьо и ЕС ;-)

Да се неначуди човек на нещата в наш’та мила татковина.Седя,чета, гледам и се мая.

„Таксиджии на бунт за още поскъпване”- dnes.dir.bg

Искали да не се вдигат цените с 25% ами с повече?!Щели да ходят да си блокират офисите на фирмите?!?

Алоу,Аланхолу дека дават тъй бре м?

„Цените на таксиметровите услуги трябва да се увеличават плавно – при 75 ст./км не остава никаква печалба на водачите. Затова те се опитват да печелят от бакшиши или по-дълги разстояния.”

При такава цена не оставало нищо за водачите?Ами като не остава нищо защо има една камара таксита в София?!?Преди малко минах покрай една стоянка за таксита.Яд ме хвана,че не носех фотоапарат.На стоянката имаше таксита от най-различни,повечето сравнително прилични фирми.Ако бях искал да ме возят и 100м сигурно щяха да го направят.Това при цена 0.44-0.49 дневна.Според мен остава и още как само остава.Преди време искаха за базово ценообразуване да им е бензина А-95,е хубаво,ама нещо не става така да се наглее при полжение,че 90% са на метан,другите 10% на газ.Искам да видя едно такси,което да вози само на бензин;-))).Няма такова.

„Ако първоначалната такса бъде 1.50 лева, никой таксиметров шофьор няма да откаже поръчка – дори на кратко разстояние”, категоричен е Боснов. По думите му – ако тарифите достигнат посочените от синдикалната асоциация превози, “повече няма да има невъзпитани и потни шофьори, а ще се предоставят качествени услуги само от лицензирани превозвачи.”Е тука съвсем се объркаха ми се струва.Абе ей,кой свестен и нормален човек ще кибичи по стоянките по цял ден и да не докара и 1 кинта вкъщи м?

Няма такъв.Защото това е поредната глупост която чувам.Случайно да е чувал,че търсeнето определя предлагането?

Имаше някакви криви иконимчески там;-) Ама кой ти гледа икономика в тая жега.То си е друго да направиш една услуга недостъпна и по този начин да закриеш цял бранш.

Сега под секрет мога да му кажа аз на тоз гус’ин кой ще остане да работи в бранша.Всички мангали и гешефтари.Защото какво по удобно прикритие за една крминална дейност от каране на такси.По цял ден си на улицата и си изкарваш прехраната с „честен труд”.Другото пък.Бай Ганьо да не е прост.Охооо още от сега виждам как едно не много често практикувано криминално деяние как ще стане масов спорт, и за най-долната ръка бандюги.-Обир  на поредният бакшиш.При тези цени със сигурност в бакшишите ще има пари,а на днешно време занем,че и 50лв човек да не издава,че има в него.Другото което вече ме вбеси тотално щели да ходят да блокират офисите на фирмите.Абе ей на вас не ви ли омръзна да спъвате работата на хората,за неща които вие самите трябва да мислите и да вършите?!?

Ако това стане ще се радвам да ви изпозаключат и да поработите ангария в някоя тухларна ;-))).А и как беше лафа? ;) На който не му изнася да ходи да си смени работата нали така?Аз лично знам няколко бранша в които има здраво търсене на работна ръка,само че е едно да возиш и да кибичиш по-цял ден.Пък и далавера изпада.Друго е да се видиш в работа?

В блога на Йовко Ламбрев(http://yovko.net/?p=1268) имаше публикация за таксиметровите шофьори във Виена.

Когато шишо Бакшишо стане поне  толкова културен,че поне да ме пита дали да пуши,или не в колата,когато няма ама то оттука е по пряко.При положение,че познавам София по дорбе и от него, а на него не иска да му увре главата.На няколко пъти ми се е случвало да избеснея и да им обяснявам,че не съм туристче, и да кара по следният маршрут,като в яда си изброявам имената на всички улици,преки и завои само дето време не му давам.Аз да не съм навигационна система ей.

Когато ме попита за музиката в колата,когато не мирише на умрял пор в колата,когато колата е чиста,когато не ме вози поредният потен бакшиш,когато спрът да шикалкават в сметката.Абе ей я вземе си разваляйте парите ,аз си искам рестото.

Много когато станаха нещо.Виждам бавната агония на един бранш,който доста често ползвам и познавам абсолютно добре.На ден позлвам такси по 3-4 пъти,ами сега вече ще спра да ползвам тази услуга.Не защото няма да мога да си я позволявам,просто няма да отговаряте на най-елементарните критерии за исканата цена.Става по изгодно човек да си купи кола на лизинг,отколкото да се вози на такси.

 P.S.

И хич не ми гледайте цените у Европата к'ви са ами се сетете,че живеета в най бедната държава от ЕС.И тогава искайте.Имаше един лаф.

"-Едно е да искаш,другое да можеш,а трето и четвърто е да го направиш."

И по умната с цените ако искате да има хляб и за Вас!

 Айде лека и доходна драги ми шишо Бакшишо.