Dream Theater - Istanbul Arena 29 June 2007

Здравейте, меломани,

Предполагам, че има метъл почитатели на Dream Theater и тук. Ще ви разкажа накратичко за концерта им в Истанбул на 29 юни. Направихме си труда с моят мил да мръднем до Истанбул специално за концерта на групата. Излишно е да казвам какво е усещането, еуфорията, 120 минути с музиката на Dream Theater от 5 метра разстояние. Саунда беше убийствен, музикантите се раздадоха. и не можеше да бъде иначе- това, което искам да ви кажа и което ме изненада супер приятно бяха две неща: първо, турската публика- гореща, истинска, силна, емоционална, велика- евала на комшиите и второ, организацията- повече от перфектна, идеална.
Истанбул Арена не е голяма - 4000- 5000 човека, но всичко беше наредено до минутка. Подканват те да отидеш два часа по-рано и за този твой труд получаваш нещо супер интересно. След обичайните входни проверки за камери и оръжие и бутилки, разбира се- ни поканиха в една огромна зала, тъмна , с няколко големи плазмени екрана, на които течаха концерти на ДТ, и с различни атракции. Първо ти подаряват няколко дребни неща- запалки, кърпи, плакати, слагат ти лентички на ръцете за едно безплатно питие. След това в залата успяхме да се снимаме с почти реално живите ДТ, техни манекени, разбира се- всеки можеше да придобие снимка след любимата група. Имаше различни игри с подаръци, тишърти, шапки, фенски дреболии-двата часа минаха неусетно. Допълнително раздаваха безплатни питиета и разни сладички нещица в чашки. Хората нахъсени за концерта обаче кротки, възпитани, усмихнати. При отварянето на входа никой не се буташе, тъпчеше - влязохме всички за около 20 мин спокойно, кротко, ако недай си Боже някой те докосне- веднага се извинява.
Подгряваха някакви сладурчовци метъли от Истанбул- Dreamtone- има хляб в тези момчета.
На самата арена, място много няма, но никой не те ръга - целия концерт мина в страхотно подскачане и викове и реване с цяло гърло без никой да пострада. Истинско невероятно музикално неповторимо преживяване. Изумителна музика, изумителни музиканти, сляхме се с тях всичките 5000 човека, направо стигнахме нирвана.

И след всичката тази емоция, бисове и т.н., мили хора , всички кротко си тръгнаха, оживено разговаряйки, и за 40 мин се изтеглиха от паркинга. Евала на истанбулци- такива мили, възпитани, ентусиазирани и страстни метъл хора. Дай Боже да видим нещо такова скоро и в София.

http://uk.youtube.com/watch?v=hF8SMee_Is0

http://uk.youtube.com/watch?v=8AVgWqjBAQk  - хората успяха да позаснемат това онова с мобилните - вижте как беше приблизително.