Осъществена среща относно целодневното обучение

Колеги, редно е да ви информирам за срещата с Асоциация Родители, която се проведе преди седмица.  Поводът беше целодневното обучение. Ако се питате защо точно с тях беше срещата, ще ви обясня. Постингите ми по въпроса предизвикаха интерес от ваша страна, имаше много коментари, от които  нито един в полза на целодневното обучение в този му вид. Реших, че ако всичко това остане само в рамките на блога, смисълът е точно никакъв, затова изпратих линк към него на три места- до Асоциация Родители и до двата синдиката.
Познайте от раз кой реагира първи още на другия ден? Цвета Брестничка- председател на Асоциация Родители. Нормално е да питате:"Ами синдикатите?" От тях до ден днешен реакция никаква или както се казва на руски МОЛЧАТЬ, НЕ РАЗСУЖДАТЬ! Как да се обърнеш към тези хора друг път? Иначе редовно си плащам членския внос. Ще видим до кога.
 Сега думата ми е за хората, които също като нас проявиха загриженост относно поставения проблем, защото става дума за здравето на българските деца в училище и за техния комфорт. От наша страна бяхме трима учители и един родител. Предадох вашите мнения от блога, скайпа,електронната поща и Фейсбук, които бях отпечатала на листи. Изразихме загрижеността към децата на всички начални учители, защото няма какво да се лъжем- проблемите са много и всички бяха поставени тук без маска и без грим.
 След двучасовият разговор с Цвета Брестничка, Ева Борисова и Яна Алексиева се обединихме около няколко неща:
- Асоциация Родители ще се срещне с зам.- министър М. Дамянова
- изискване на инструкция за гъвкавостта на училището
- изискване на оценка за въздействието върху децата от целодневното обучение
- намаляване броя на децата в групите
- даване възможност на родителите да не бъдат безгласни букви, а да имат думата там, където се налага/ например спокойно да си вземат децата, ако те участват в извънучилищни дейности/

В края на срещата желанието ми беше листите с нашите мнения да бъдат предадени на зам.- министър М. Дамянова, защото няма друго място, откъдето в синтезиран вид някой в МОМН да добие реална представа каква е действителността в българското училище, благодарение на т.нар. целодневно обучение. 
Асоциация Родители ни увериха, че ще бъдем уведомени, когато срещата на по- високо равнище стане факт.
Благодаря на всички колеги, които си изразиха мнението!