Общежитийни истории 2

В 35ти блок научаваш колко е хубаво да имаш съседи. Винаги можеш да вземеш назаем четка за под, бързовар, щипки, учебника по макроикономика.

В 35ти блок научаваш колко е ужасно да имаш съседи. Особено, ако не слушат твоя тип музика, леглата им скърцат, имат отвратителния навик да крещят през терасата "Долу Левски" в 3 часа през нощта, наводняват ви отгоре или спират тока на целия блок.

В 35ти блок всички са специалисти по асансьорите. Затова и те никога не работят.

В 35ти блок се практикуват най-различни спортове. Сред най-големите запалянковци на спортното катерене на стълби са тези от 17я етаж. Следващи по популярност са интелектуалните спортове. Белот най-вече. Практикуват се и футбол с цигарени кутии, дамски лицеви опори и набирания на рамката на вратата на терасата.

В 35ти блок духа много. По всяко време и навсякъде. Понякога, докато си четеш лекциите по дискретна математика, забелязваш как ти се вее перчема. Но се свиква.

В 35ти блок се експериментира много. Как ли ще са на вкус моите бисквити със сладкото на съквартирантката, как се прави торта в тенджера под налягане. Или класиката в жанра - как се прави циганска баница с хляб купен от стола, червен пипер, взет назаем от съседките и сол - е, солта си е наша. Олио, разбира се, няма.

В 35ти блок се грижат изключително за разнообразното и здравословно хранене на студентите (поне тези, които могат да си позволят да ходят на стол). Сред най-предпочитаните ястия са пиле с картофи, пиле с ориз, пиле каша, пиле пане, пиле с грах, пиле със зеле и др.

В 35ти блок всички са равни пред топлата вода. Освен ако душът не работи. Тогава всички са равни пред бързовара. Но поне не се налага в 8:28 да изкрещиш - "Забравиииих" и да хукнеш нагоре към стаята си.

В 35ти блок се ценят простите удоволствия. Като събиране на пържени картофки и мента с кондензирани сметанки или вечеря с кьополу и лютеница на свещи в консервна кутия.

В 35ти блок малко се пие, забелязали ли сте? И малко се пуши. За другото пък няма какво да говорим...

:)
Инспирирано от ето това http://www.kazanlak.com/fun_txt.php?p=show_txt&txtid=70.