Малко know-how за миенето на зъби

Считам този постинг за образователен, защото съм наясно, че има много хора (между които и аз самата), които не знаят как да използват четката за зъби и затова после се стига до мъчителни часове прекарани на зъболекарския стол... А качественото използване на четката би могло да спести всички тези проблеми.
Първо искам да уточня, че наистина е наложително след (че и преди) хапване да си миете зъбите, защото иначе се задържа храна, много микроби и изобщо картинката става много лоша. А микробите от своя страна правят яко секс, оттам стават колонии и така може да се стигне до стопяване на костта на зъбите (дано добре пресъздавам нещата, не съм изобщо толкова веща), което пък води до ужасно много проблеми, защото вече не става дума за това да се оправят зъбите, а за много по-сериозни мерки.
Като за начало, след ядене първо трябва да се ползва една малка четчица, която е точно за междузъбните пространства. Тя достига до местата, до които обикновената четка не може да достигне. След това се ползва обикновената четка, която е за предпочитане да е с мек косъм.
Друго важно нещо е, че си има начин за миене на зъби. То не е хаотично минаване с четката оттук. Ако не го правим както трябва, всъщност се обезсмисля цялото нещо и пак се насъбира плака. Зъбите се мият от венеца към върха на зъба. Само вертикално. Добре е първо да се почне от зъбите от вътрешната част на устата, защото те са по-уязвими и винаги ги претупваме. След това се мият тези от външната част, като долните и горните не се мият заедно, а поотделно, защото иначе четката ще пропусне места.
Толкова запомних от моята любима зъболекарка, толково предавам като информация. Дано е било полезно и да намали ходенето при зъболекар :)