Концерт на Урош Перич в София

Предполагам името Урош Перич нищо не ви говори. На мен също. Докато не отидох на концерта на 22.10 в Зала България.
Урош Перич е словенец, аконпаниран обикновено от Биг Бенда на Белградското Радио и Телевизия. Имитатор на Рей Чарлс е. А Рей Чарлс е най-най-най-любимият ми изпълнител, с музиката на когото съм израснала  от малка. Така и не се сбъдна мечтата ми да видя на живо Рей в България или където и да е. Той почина преди няколко години. Малко след това пуснаха по кината и филма "Рей" за живота му, който разбира се, е един от любимите ми.



Отидох на концерта без никакви очаквания. Просто исках да чуя от любимата си музика. Когато Урош Перич излезе на сцената и запя, помислих че пускат гласа на Рей Чарлс на запис. Този човек се оказа пълно копие на Рей!!! Копира (въпреки че не ми харесва тази дума) изцяло сценичното повечение на Рей, само дето не е негър. Гласът му е досущ като неговия, а песните са много близки до оригинала. Биг Бендът също беше много добър, оказа се даже че са свирили с истинския Рей Чарлс преди години. Въобще... този концерт сбъдна на половина мечтата ми да чуя на живо идола си, тъй като копието му беше досущ като него :)
Някои от песните бяха изпълнени и с бек вокали - три певици, без които също стилът на Рей Чарлс не е истински.
Урош Перич изпя едни от най-известните песни на Рей, но накрая много бързо се изниза и се размина само с един бис.
Страхотно удоволствие беше този концерт. Радвам се, че съвсем случайно видях плакатите и разбрах, че мога да си купя билети от Тикет Стрийм, и то в последния момент :)