Мистика

Слушах днес сутрешния блог по Нова. И в главата ми нахлуваха какви ли не мисли въпроси, догадки. Например, ако в МВР има проблем, ако някои хора са замесени по някакъв начин в корупционна схема, то защо медийте така добре ни отклониха вниманието от същината на проблемите?
Какво имам предвид.
Спомена се, че има разработки за връзката между висши политици и хора, чието занимание не би могло да се нарече почтенно. Не за първи път изтича информация за такава връзка, включително и предположението, че има закони, които се приемат в НС, направени така, че да са удобни за определени бизнес кръгове.
Беше представена и схема, според която на върха на пирамидата са хората с много пари, след това политици с достатъчно голяма власт в управлението на държавата, администрация, хора по високите етажи на МВР и т.н.
Но винаги, когато се вдигне шум и някаква скандална "далавера" излезе на яве, по нобясним начин всичко се покрива, някакви хора изгърмяват като предпазни бушони, запазващи цялата схема цяла - т.е. те отиват в затвора, някои си подават оставки и нищо. За цялата най - нова история на България няма нито един политик, който да е съден за корупция. А когато има и най - малко съмнение, че има корупция сред депутатите, въпроса се "политизира", измества се общественото внимание в друга посока и в крайна сметка статутковото се запазва.
Искам да ви напомня за случая "Странджа". Тогава излезнаха няколко публикаций във вестник "Политика", според които в аферата с незаконните строежи имаше замесени и политици от управляващата коалиция.
Журналистическото разследване беше спряно. Журналистите сплашени, бити, уволнени и в крайна сметка пречупени и всичко спря до там. На т.нар. "свободни" медий в демократична България им бе запушена устата.
И това не е единствения случай.
Това е масово явление, когато има очевидни сигнали за корупция, МВР започва да работи по тях и в един момент всичко спира, избухва "скандал" има уволнени, вкарват се дребните риби в затвора, като по този начин им се запушва и на тях устата и край.
Според последните статистически проучвания в България хората нямали доверие на Съдебнатасистема и изпълнителната власт... Питам се, а нима имаме основание да се чувстваме сигурни, когато пред очитени стават престъпления в толкова огромни мащаби, че са почти невидими, т.е. виждат се само от самолет.
Прочетете статиите в днешния брой на вестник "Дневник". Тези, които са на 1 -ва, 2 -ра и 3 -та страница. В тях става дума за строителните предприемачи и сранните им отношения с кмета Борисов и Софийска община... Както и за решенията на СГС.
Просто невероятно, всичко придобива някакви фантастични измерения и започвам да се чувствам като герой в приказка на братя Грим.
А да и искам да ви зарадвам, че все пак не ни се рзмина за мизериите по Натура 2000 - ще плащаме глоби. Няма как. Докато, онези на които МВР и разни политици им правят чадър ли, дъждобран ли или там както ги пазят, та докато тези бизнесмени печелят милиони, ние ще плащаме глобите. И тези по глава екология, и глобите заради сигналите за корупция и т.н. Плащаме си.
Мистика...