Мистерия Княжево

Някъде в Княжево.

- Налага се да изкопаете вашите близки.

- ...?

- Разбирате ли, закрива се гробището, ще правим Парк. Зелена площ. Ще има къде да разхождате внучето си.

- Но аз нямам внуци...

- Е един ден ще имате.

- Но какво ще стане с хората, които са погребани там, ние ползваме това гробище от десетилетия... Ами църквата?

- Църквата ще остане, починалите можете да закопаете в задния си двор, ХАХА, шегувам се, вие какво нямате чувство за хумор ли? Но гробището е незаконно. Как така не го знаете това? Ами проверете си законите, аз ли да ви уча какво да правите? Дядо ви е направил, какво? - парцел за вечни времена, ми парите няма как да му бъдат върнати, нали е умрял, ХАХАХА... Ама вие наистина нямате чувство за хумор?

Сега ще ви обясня всичко. Значи, има две възможности, това да стане парк и вие да си водите внуците тук да си играят на чист въздух, или това да си остане гробище, но тогава според закона ще трябва да напуснете района, защото жилищен район и гробище са несъвместими. Не, не се смейте, това не е шега - такъв е закона.

- Но ние живеем тук вече повече от 60 години, тук са живеели всичките ми близки, имам предвид дядо ми, баба ми, майка ми...

- Вижте какво, не ми губете времето, спазвайте си закона и това е. Намерете си внуци, с починалите, ми погребете ги другаде. Аз съм общински съветник, не погребално бюро, ОК?

Пак в Княжево, но няколко години по - късно.

- Стоп! Това е частен имот, моля напуснете района!

- Но господин полицай, ние тука в парка с внучето сме дошли, аз вестниците да прегледам, с набора по едно шахче да поиграем и детенцето на чист въздух...

- Ама вие глух ли сте? Или сляп? Оградата не видехте ли? А табелата? Това тук не е парк, а ще се строи МОЛ. Голям МАГАЗИН, как така не знаеш какво е МОЛ, вие какво не сте ли българин, или сте се домъкнали в София от некое забутано село? Не знае какво е МОЛ... Какво, бил си учител по литература? Хахахахахаха, че вие на какво ги учите лапетата в училище? Е те заради такива като тебе държавата е на тоз хал.

Неграмотни 'ора...