Баба Марта ни поднесе изненада...

Отново сме "изненадани". Наред с всички изненади, които ни поднесе тази седмица (Вижте в пресата за скандала с Иван Иванов), шума около Сапард и т.н., ето че баба Марта ни засипа и със сняг. След което разбира се движението в София стана просто отвратитлно. Включително и градският транспорт. Мистика. Как се получава това за мен просто няма обяснение, толкова е необяснимо, че чак изглежда божествено, въпроса е, на кой бог да отдадем заслуженото. Изглежда, че е бог с известно черно чувство за хумор, защото на мен някак не ми беше забавно да ме пресоват в 204, което пък от своя страна ми помогна да преодолея студа в раздрънкания Икарус. Шофьора, явно беше морж (на мен повече ми приличаше на тюлен, но така е думата), защото студа определено не го впечатляваше и той бе в изключително добро настроение, което искаше да предаде и на пътниците. Спираше рязко така, че всички с скупчвахме един върху друг, след което също така рязко тръгваше, при което една баба едва не се преметна през глава, а друга баба за малко да си остане наполовина прещипана на предната врата. При това шофьора дружески я попита на къде е тръгнала толкова рано сутринта, вместо да си седи на топло... Мил човек, забавен... Шофьорите на леки коли и те с добро чувство за хумор, минаваха през локвите така, че да окъпят всички, включително и тези, които са си взели сутринта душ. При това поздравяваха пешеходците размахвайки весело ръка с изпънат напред среден пръст.
Много весела страна сме. Много.
Притеснявам се чак. Особено от това, което чета в пресата, наша и чужда. Притесняваме факта, че в нормалните държави нямат нашето чувсво за хумор. И не се смеят. А налагат санкции и ние плащаме глоби.
Ето и последната шега на нашите политици, шефа на ГДБОП разследван за връзка с организираната престъпност, а министъра на вътрешните работи и главния секретар не знаят нищо по въпроса. Това си е достойно за 1 Април, не мислите ли? Само, че днеска е 19.03 и на мен вече не ми е смешно, а на вас?