Огън и лед

Когато Прометей донесъл огъня на земята при хората, в началото всички били много доволни.Храната станала по-вкусна, а светът по-топъл.Но с огъня дошли и изгарянията, пожарите, разрушенията.Хората се разделили на две - тези, които приели огъня с недостатъците му и решили да продължат по пътя на неговата цивилизация на оръжието, и тези, които се отказали от него и решили да запазят старите ценности и се преместили да живеят далеч на север .

Години по-късно в двора в двора на Горещите хора се родил син, наследник на царя.Владетелят бил доволен от предсказанието, че неговият син ще бъде воин, който ще превземе целия свят.Малко по-късно в Ледения двор също се родил наследник - крехко момиченце,на което древните сказания определяли съдбата на спасителка на света. Расли двете деца, едното обучавано да убива и завзема, да ползва различни огнестрелни оръжия, да пали, а другото - да чете и пише, да пази историята и културата, да се грижи.

Минали години, пораснали Горещият принц и Ледената принцеса и дошла време да се сбъднат предсказанията.Принцът трябвало да покори света и се заел да води война срещу всички с безпощадните си танкове, автомати,самолети.Скоро превзел голяма част от света.Останало му само малкото Ледено царство, за което той нямал никакви съмнения, че бързо ще се предаде.

Научила Ледената принцеса за предстоящата атака и извикала своите войни.Те нарамили своите хладни оръжия - мечове,саби,копия, и тръгнали на поход.Изправили се двете арми една срещу друга.Едната -  многобройна,въоръжена с модерни огнестрелни оръжия и другата -малочислена, с хладни оръжия.Излезли предводителите и Горещият принц се изправил пред Ледената принцеса.За първи път бил поразен от женска красота.Тя пристъпила напред, а срещу и се насочили десетки автомати.
- Искам да ти покажа нещо...Ще ме изслушаш ли?Нека войните ти свалят оръжието.
Принцът махнал с ръка и войните свалили автоматите, но когато принцесата извадила старинен меч, отново ги насочили срещу нея.Ледената принцеса му подала меча и го помолила да се огледа в стоманата.Жестокият воин видял разрушения, пожари, обгорени трупове, над които плачели жени.Принцесата се приближила до него и се огледали двамата.Видели кораби, самолети, пътувания до Луната.
Принцесата го погледнала и казала:
-Всичко това можеда постигнем заедно, ако спреш войната.
Принцът, дали повален от красотата и, или разтърсен за първи път от жестокостта си, той на място освободил армията си и коленичил пред принцесата.
От техния брак се родили Топлите хора - силни и благородни, те създадоха красив свят.Но , до съвършенството все още има много път, защото все още у тях понякога надделяват огънят и разрухата.