Картофена торта

Трябват ви
варени картофи за пюре
сирене
кашкавал
подправки, каквито обичате
Всичко е на вкус.

Правите един блат пюре и го постилате в тавичка. Отгоре слагате натрошено на дребно сирене. След това правите един блат картофено пюре със сирене и го слагате върху  натрошеното сирене. Отгоре поръсвате с подправки (аз сложих чубрица, но можело и черен пипер), а над подправките  - настъргания кашкавал. Върху него можете да поръсите още подправки , ако искате. Запича се , докато кашкавала стане като мека коричка , абе като кашкавалени принцеси.

Това нещо става много красиво. Сънувах го, след като Ицо вечерта ми обясни, че имал 2 чувала картофи и аз се изплаших, че пак трябва да ям пържени картофи. Не че не обичам, но миналото лято в Етрополе цяло лято пържени картофи ядохме и от тогава нещо хич не ми се ядат. Както и баниците - след като майка ми във 2ри курс ми пращаше само баници, от тогава не ща да ги погледна.
Та това ми е третият опит да готвя (с изключение на спагети, макарони и т.н.) на Ицо и вторият сполучлив. Той първият несполучлив опит с онези нещастни яйца май го е забравил, защото като опита измислената ми картофена торта и измисленото ми сирене-с-квото-има-в-хладилника, остана много доволен. Сега подозира, че аз мога да готвя, но нарочно казвам, че не мога, за да не го правя често. Което според мен си е чиста проба безумие от негова страна. Но пък явно талантда съчинявам манджи от тип "от нищо-нещо" имам :):)