Comenius Regio –Darba sesija Bulgārijā, Rīgas Ostvalda vidusskola, sākumskolas skolotāja Anna Nužņenko

2011.gada 17. - 21. aprīlī  notika mūsu brauciens uz Bulgāriju, kur mēs  ar kolēģēm tikāmies ar Bulgārijas skolēniem, skolotājiem un izglītības departamenta  pārstāvjiem.

     Daloties iespaidos par šo braucienu, nevar nepieminēt Bulgārijas skaisto dabu un kalnus, un viesmīlīgu uzņemšanu.

     Mēs apmeklējām Sofijas 137.vidusskolu (bija atklātās stundas, semināri). Nodarbības bija loti radošas un izdomu bagātas, kā arī interesantas. Klašu telpu noformējums šajā skolā atbilst bērnu vecumam. Mēs bijām Gabrovas ģimnāzijā un Bulgārijas izglītības muzejā. Sofijā mums bija iespēja redzēt bērnu studijas koncertu , kurš bija krāšņs un neaizmirstams. Pēdējā dienā mēs bijām izglītības departamentā Sofijā. Departamenta telpas nav lielas, taču jūtama sirsnīguma un atbalsta gaisotne.

      Šīs vizītes laikā katra projekta partnera puse un katrs tās dalībnieks varēja tuvāk iepazīt viens otru. Mes vērojām, kādas mācību metodes tiek izmantotas darbā ar bērniem Bulgārijā, kā arī katrs no mums iepazinās ar šīs valsts dabu un kultūru.

       Mēs iepazināmies ne vien ar jaukiem, darbīgiem un aizrautīgiem pedagogiem, bet arī nodibinājām jaunus kontaktus nākamajai  sadarbībai.