За рекламаРеклама в българските блогове
Първият български блог портал BgLOG.net е създаден на 14-ти януари 2005 г. и оттогава досега има над 28 000 регистрирани потребители и около 500 000 импресии месечно. Всеки ден над 6000 души посещават сайта.
Ако желаете да рекламирате в BgLOG, това ще е инвестиция, която си заслужава.

 

Представяне на BgLOG.net

Уеб сайтът BgLOG.net е уникален за България и за света. Той е създаден с идеята да хоства блогове на потребители, като за разлика от другите блог платформи е реализиран с идеята за блогове на общностен принцип.

Тази идея стои в основата на високата популярност на блоговете в сайта, които получават достъп до широка аудитория от читатели.

Допълнително, потребителите имат възможност да „насочат" своите публикации към по-специфична аудитория, публикувайки своите материали в някоя от общностите на сайта. Общностите представляват именно това – група хора обединени около една идея (Литература, Образование, Компютри, Музика и др.).

 

BgLOG.net е предпочитан от българските потребители поради високото ниво на публикациите в сайта, както и множеството функции, които предлага. Сред най-важните от тях са:

  1. Общности по интереси
  2. Система за обмен на лични съобщения
  3. Социална мрежа изградена на базата на връзките между потребителите
  4. Възможност за персонализиране на сайта по собствен вкус
  5. Инструменти за интелигентно управление на съдържанието и защита на неговата цялост
  6. Виртуална Уики библиотека
  7. Уникален личен блог с лесен за запомняне адрес
  8. Гарантирана публичност на написаните публикации
  9. Мобилен интерфейс
Посещаемост

Интересът към BgLOG.net е висок, поради наличието на много голямо количество информация, написана от потребителите на сайта, поради уникалността на проекта и големия брой активни автори на блогове.

Голям брой посетители на сайта идват за първи път, търсейки информация в Google, MSN Search, Yahoo Search и др. Поради естеството на блоговете, BgLOG.net е добре индексиран от големите търсачки. Рейтингът на сайта е висок и това позволява наши публикации да излизат на челните места при търсене в уеб. Над 80% от всички уникални посетители са дошли в следствие на търсене на информация в мрежата.

Месечно, сайтът бива посетен от близо 150 000 уникални потребителя, които отварят над 2 млн. страници и задържат вниманието си върху сайта средно около 1 час на посещение (64.09 хита на посещение). Средно на ден се генерират над 100 000 хита.

Ефективност на рекламата в BgLOG

Рекламата в BgLOG.net ще достави вашето послание до широка аудитория в един от най-модерните и развиващи се сайтове в страната. Добрата индексираност на сайта пък ще доведе много посетители, търсещи в уеб това, което предлагате като продукт, което допълнително увеличава аудиторията на вашата кампания.

Рекламната кампания в BgLOG.net е подходяща както за имиджово промотиране, така и за налагане на определен продукт, услуга или марка на българския пазар.

Имате и възможността да насочите своята реклама към определена аудитория, посочвайки общност от съществуващите в момента.

Създаване на собствена общност

Няма нищо по-важно за един бизнес от общественото мнение и лоялността на вашите потребители. Подкрепата на общността не е за подценяване, тъй като освен, че тя промотира вашата марка, тя може и да съдейства за развитието на бизнеса ви чрез нови идеи.

BgLOG.net ви дава уникалната за света възможност да създадете своя блог-общност, в която да съберете потребители симпатизиращи на вашата марка.

Също така имате възможност да създадете и собствена корпоративна блог - общност, която да бъде заключена само за потребители от вашата компания. В нея могат да се обсъждат всякакви въпроси, свързани с дейността на компанията, да се обменят идеи, да се оптимизира работният процес и да се повиши комуникацията между различни отдели. Този вид корпоративен блог е отдавна наложен в САЩ и Европа и е доказал своята ефективност по отношение на оптимизиране на стиковката между служителите, подобряване на служебната комуникация между тях и водене на вътрешнофирмена кореспонденция.

Администраторите на корпоративния ще блог получат пълен набор от инструменти, с които да следят за публикуването на конфиденциална информация, превенция на изтичане на фирмени тайни и своевременна намеса при проблеми. Освен това получават и инструменти за статистически анализ, структуриране на информацията и контрол над нея.

Рекламна тарифа в сила от 25.04.2016

В цените е включен ДДС.

BgLOG.net

Размер и тежест

Гарантиран брой импресии дневно

 

Цена за 1 месец в лева

BgLOG.net
Заглавна страница и подстраници на главна общност

728x90 + мобилна
до 100 KB

100 000

300 лв.

BgLOG.net
Фиксирана реклама на първа страница без ротация

728x90
до 100 KB

100 000

150 лв. месечно

Общност в BgLOG.net и подстраниците и

728x90
до 100 KB

Зависи от общността

200 лв.


Забележка: Цената на банер с политическа насоченост е със 70% утежнение.

Спонсорирана публикация

Можете да напишете публикация в BgLOG.net, която да бъде закачена като избрана най-отгоре в общността. Цената на такава реклама е 300 лв с ДДС за реклама за основната общност за 1 седмица и по 100 лв. за всяка избрана подобщност. Една публикация може да стои максимум 1 седмица. Ако желаете да продължите втора, трета и четвърта седмица, трябва да разполагате с допълнителни публикации. В случай, че желаете публикацията да стои избрана за 1 седмица във всички общности, цената за една седмица е 800 лв с ДДС.
Забележка Публикацията трябва да отговаря на етични стандарти, подлежи на корекция от администратор. Спонсорираната публикация изрично се отбелязва като такава.

Създаване на фирмена  общност или общност на политическа партия или движение
Системата се хоства на сървъри на „БлогХау Консултинг” ЕООД.

Ценова схема:
Първоначално конфигуриране на общност - 200 лв. на група (еднократна такса).

Месечни такси (с включен ДДС)
Месечна такса за хостване на собствена общност в BgLOG.net - 500 лв с ДДС. В цената влизат 3 часа поддръжка. Всеки следващ час се таксува по 60 лв с ДДС.

Забележка: В случай, че в даден момент решите да прекратите абонамента, общността ще продължи да съществува, но ще бъде заключена. 

Отстъпка: При предплащане за 5 месеца, получавате шестия безплатно. При предплащане на 9 месеца, получавате 3 месеца безплатно. В цената не влиза реклама на новосъздадената общност.

За контакти и повече информация за начините, по които можете да рекламирате, както и за цени може да пишете на e-mail или да се обадите на телефон 0888 446 113.