"Утилизация" на свободни училищни сгради - да направим каталог на злоупотребите

Този пост е предизвикан от мнението на наш съблогър учител, което гласи:
"... далаверата е в оптимизирането (закриване, унищожаване, усвояване на пари). Нашето училище е също от закритите, но цяло лято се строят спортни площадки, физкултурен салон, тенис-игрище, поставя се нова дограма на пристройка... Изобщо усвояват се средства!"

Мен лично ме ужасява този вид злоупотреба със средства, които са предназначени за образователна и културна инфраструктура и е знайно, че не достигат и училищата ни не са в състоянието, в което си мечтаем да бъдат.

Предлагам ви да съберем тук всички налични впечатления от подобен подход: ремонтни работи в закрити или в процедура на закриване училища в периода 2005-2009.  Моля да отбелязвате имената на населеното място и името на училището и как сте получил информацията, пряко (собствени наблюдения) или косвено (чул/а от друг информацията).

Освен да направим паметник на позора на местни и национални политици и администратори и заедно с тях - на онези представители на бизнеса, които са закупили или искат за придобият ремонтираните с публични пари училищни сгради, ще използваме информацията също и за законните процедурри за искане на информация и сезиране на контролни органи за всеки от случаите.  Аман от крадци. Крадат от децата на България. Докато чакаме да ги накаже Господ, не е лошо да направим поне това което можем ние. Колкото и да е малко.