Странната смърт на един поляк на летище във Ванкувър-или всесилни ли са полицаите

Видеото може да видите тук. Не се притеснявайте няма кръв или гнусотии, само една безкрайно тъжна картинка. Много комична като идея, много трагична като реализация. 

Един странен поляк тръгва по света в Бай Ганьовски стил. Само дето тогава полицията не е разполагала с тазери (които единодушно решихме с един приятел че идват от фазери. Ето линк от уикипедията за тях). Започва да се тръшка истерясъл от невъзможността да общува,с който и да е на летището и да разбере какво да прави. Идват 4 полицая, които го електро-шокират до смърт. Нищо, че са 4, а той е на земята и е с белезници. Да не буйства много много. И той умира. Какво да прави. То и на мен нямаше да ми се живее ако отивам в страната на мечтите ми, далече от мизерията и сивотата и вместо палати и девици/или мургави младежи с красиви и здрави ръце/ ме посрещат странни врати, ужасени служителки и побеснели полицаи. Защото да хвърляш столове по земята без съмнение е израз на тероризъм. А майката чакала отвън и се опитвала да разбере защо синчето и не излиза след часове мотане. Много много тъжно.
От към по-бруталната страна-има линк и към случай, в който няква жена препазила престъпник с бебе от същото устройство. На бебето му няма нищо.

Долу цитирам filibuster.com.
Тhe strange death of Mr. Robert Dziekanski.

Dziekanski was basically a loser from Poland, who didn't have much going for him. So he decided to immigrate to Canada, leaving his country and flying on an airplane for the first time in his life. The flight was terrible, as was his treatment at the Vancouver international airport. He spoke no English and understood nothing that was going on.

He eventually snapped, baricading the international gate and throwing a temper tantrum. They called in the Mounties to subdue him, and they gave him the taser, killing him. Someone caught the thing on video.