Коледни настроения

Отново беше Коледа,както вече знаете Змей-горянин беше в нормалното си за това време на годината,настроение т.е.беше кисел и сърдит,но към това се беше прибавило и притеснение.Макар да беше женен от 20-тина година  за бялата Змеица,чак сега разбра откъде идва то.
  Жена му беше родена съвсем малко преди Коледа и какво ли не прави горкият Змей  за да може тя да се  почувства празнично на този ден.Подари и парфюм “Боби Змейндър”,писа и`поеми и приказки,даже ги публикува и в “Змейлог”
 Ала жена му беше стъпила здраво на земята,въпреки крилата си.,напразно я убеждаваше,че този ден е само за нея,въпреки че и останалият свят празнуваше,дори и на ресторант я води и то в най изисканият в змейското царство-“Змей-плаза”-нищо,че бяха единствените посетители,персонала от радост,че имат клиенти дори не забелязаха че не са като другите.То и нямаше с кого и как да ги сравняват.
  А как си живееха доста време преди юнак   Гюро  да победи братовчедка му триглавата ламя на изборите в Страната на приказките.Тогава  никой не беше чувал ни за Бъдни вечер, ни за Коледа.
  Бяха младо семейство,макар и двамата не толкова млади се чувстваха щастливи,защото не знаеха,че пред тях освен радости,ще има и трудности които ще се опитват да разрушат щастието им и нормалният им живот.
  А горкият Змей все още мисли ,как да накара половинката си да се засмее,(въпреки опасността отново да сменят обзавеждането на пещерата) и да повярва в празничния дух и в себе си,дори си обеща че ако успее на следващата Коледа ще се опита да бъде засмян и весел,защото все още беше влюбен в нея.