Как юнак Гюро победил триглавата ламя в СП.*

Някога,някога и аз не знам кога,приказонаселението решило страната им да стане конституционна монархия и да се провеждат избори на  5-6 години.

На последните избори ,незнайно кога проведени юнак Гюро победил триглавата ламя и естествено  станал министър председател на СП.Назначил той Карабас – Барабас  за министър на вътрешните работи, а кралицата на сърцата за правосъден.

 В министерството на финансите Аладин бил сменен с Пинокио**,за който се знае,че е посадил жълтици и чакал да поникнат да цъфнат и вържат.

Пинокио проверил бюджета на СП и установил,че да се върже,трябвало да се засеят много повече жълтици отколкото  имало в него,защото Аладин си вземал вълшебната лампа и нямало как да се върже по друг начин

Министър на икономиката станал Синдбад мореплавателя,защото много бил видял и знаел.Може и да съм объркал министерствата и министрите,ама кой знае.
 Та значи влязъл юнак Гюро във властта, заедно  с избраните министри,огледал се,проверил туй-онуй и ревнал,че триглавата ламя,заедно с помощниците си изхарчила всичко,а което не могла да изхарчи го изгорила.
 Триглавата ламя веднага  го обвинила,че я смята за вещица и иска да организира лов на  такива.,дори казала,че като може да лети все пак не е вещица. И никъде в приказките нямало вещица с три глави.
 Между другото и трите  й глави се държали като маймунките които продават по панаирите,т.е.”не знам,не чух,не видях,аз не знам точно колко лапи или копита имат триглавите лами.

Даже  и представа си нямам как са се развили събитията по -нататък в СП***
24.11.2008

*всякакви прилики с действителни лица и събития са  съвсем случайни

 **Пинокио- не дървеното човече,а момчето в което се превърнал,което много папкало и слушкало

***СП-страната на приказките ,да не се бърка с приказната страна