0 0 гласа

Следете парите и паричните потоци

 

Следете парите и паричните потоци и ще ви се изяснят много неща…  



„Това, което се случва в България днес твърде много започва да прилича на далечната 1924 г. и печално известният от онова време ЗЗД ( Закон за защита на държавата). Не липсва и съответният закон, разбира се!"

Вярно е, че не се казва Закон за защита на държавата, а „Закон за мерките и действията по време на извънредното положение обявено с решение на Народното събрaние от 13 март 2020 г.“, но и днес, както и преди един век първата паднала жертва е свободното слово. Какво остава да чакаме още?

 

От 30 години насам, също и в момента в България се води война между „държавни” и „частни” олигарси. Мафиотска война на кланове олигарси с участието на властта.  Тази война и те определят политиката и дажбите в България.  Може би хибридна, може би не. Ще се разбере, може би.

Случва се каквото разпореди Дон Боса, който все още никой не го знае кой е, какво е, или кои са.  Борисов, Гешев, разните олигарсчета и политичета, дори и Пеевски и Доган са третостепенни актьори в един многоактен спектакъл с криволичещи сюжетни ходове. В който и истинските действия служат за прикриване на истинските цели.

България трябва да преразгледа натрупването на индустриалния и банковия капитал, да го ревизира и да се каже кой и как е станал индустриалец или банкер, с какви пари, от коя приватизация и кои куфарчета ! Откъде се пръкнаха Васил Златев, Валентин Златев, Огнян Донев(собственик на "КлубZ" и "Софарма". Укрил близо 63 млн. лв. Данъци. Тоя човек няма ли счетоводители и адвокати, та толкова смешно го оневиняват?!), Левон Хампарцумян, Цветелина Бориславова, Георги Тучев, Красимир Узунов , Георги Гергов, Николай Банев, Ветко Арабаджиев, Младен Мутафчийски, Васил Велев, Кирил Домусчиев, Тодор Батков, Христо Ковачки, Цеко Минев, Баща и братя Найденови,  Ивайло Мутафчиев, Васил Божков,  Добромир Гущеров, Ахмет Доган и прочие още 5000 лапачи-милионери/милиардери.

Отделно политиците.  Оттам трябва да се започне. 
ГЕРБ- група натежали мъже с лоясали погледи  и ПКП-та ползват властта и държавата  като  своя корпорация.  

Развръзката ще е лоша. Залогът са милиарди, зависимости, дългове, неизпълнени обещания, лъжи и пр. В х-л „Берлин“ знаят това и са изнервени до паника. Знаят също, че бъдещето им е съдебната зала и тъмницата. Или най-лошото. Ще започнат да се обвиняват едни-други, ще си вадят кирливите ризи, ще си посегнат. На всичкото отгоре ги дебнат разследвания в САЩ и ядосани мъже в Русия, Израел и САЩ.

Български Политически Холдинг. Закони се приемат само парично подплатени.  Шефа на холдинга раздава пори като за последно. 
Борисов, изпразваш ударно хазната с пари незаложени в бюджета. Опитваш се с нашите пари да си купуваш народна любов. И индулгенции. Но Господ гледа и не съди по индулгенциите.
Не Борисов, не става, не вървят вече триковете ти.  За да се чудят следващите какво да правят. Парите в хазната, ЕС подаянията и прочие са народни, не ги вадиш от твоя джоб. Всичко виждаме. Нещастник, Всичко ти се пише.

Борисов е фалирал държавата.Говори за ,,шуапс", като мисли ,че никой не разбира какво говори.Термина „шуапс"(суап) е банков термин,който означава ,,скрит заем". Дори не можеш да го кажеш правилно.  Държава,която ползва такъв заем е ФАЛИРАЛА.  Просто населението не знае това. Дъртия хитряга гледа да ни вкара в ендшпила на абсурда…

Брутен външен от правителствата на Борисов стана повече от 75 млрд лева.  Около 50 млрд €.  Борисов, от твоя джоб ли ще ги връщаш? Помните ли  Борисов,  как скачаше като заклан, когато Орешарски искаше да изтегли 1 млрд заем?  А сега няма да получим нито лев подаяния от ЕС.

БВП = потребителските разходи + инвестициите + правителствените разходи + разликата между износа и вноса

Бизнесът няма място в политиката и управлението(нарича се олигархия). А още по-малко има думата, когато става въпрос за упражняване на основни конституционни права на гражданите.

Българска Народна Банка официално:   Външният дълг на България (частен и държавен) в края на МАРТ 2019 г е в размер на 33.74 млрд. евро, или над 68 МИЛИАРДА ЛЕВА (57.1% от БВП), което е с 397.5 млн. евро (1.2%) повече в сравнение с края на 2018 година. Дългът нараства със 100.9 млн. евро (0.3%) спрямо март миналата година, сочат предварителните данни на БНБ.

 

На всеки 100 лева изработени от мен държавата ми удържа 27,95 лева.

От оставащите ми 72, 05 лева плащам 20 процента ДДС за потребените от мен стоки и услуги. Дотук е ясно, че от изработените от мен 100 лева не мога да ползвам повече от 57, 63 лева.  От тях като извадим акцизите за гориво и алкохола и държавните такси за услугите и останалите данъци излиза, че основно работя за да издържам държавата.

 

Стефан Северин • НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ какъв бюджетен излишък завеща правителството на Тройната коалиция на победителя през 2009 година – Борисов? 6 милиарда!!! Които бездарникът пропиля за нула време и взе заеми. Сега имаме 25 милиарда заем. А той с нашите два милиарда сегашен излишък – лъже, че са от контрабандата! Раздава, накъдето му скимне и купрува гласове за изборите догодина!

 

Няма никакви държавни пари, има само пари на данъкоплатеца—Маргарет Тачър.   Управляващите  вземат от нашите пари(данъци, такси, бюджетът),  част от тях прибират за себе си,  осигуряват си преизбиране и прочие удобства, а с останалата част ни създават проблеми...   Бюджетът, който пълним всички, а го харчи само Той, с арогантна некомпетентност, иззад надуто, новобогаташко и безвкусно самочувствие,  за стадиончета, за ГЕРБ(избори, заплати и апартаменти), за държавни служители-предизборно, за боклучав асфалт и прочие.

Правителството договаря нови осем F-16 плюс оборудване.Точно сега,когато дори мощни икономики свиват разходите си...   Това загубило човешкия си облик,пропаднало нищожество,раздава България като да му е бащиния.


Борисов трябва да е на работното си място, зад бюрото си в Мин. съвет, с костюм и да обсъжда и говори за решения на Министерски съвет.

https://eurocom.bg/new/manipulira-li-sevda-tv-s-videomontazhi-i-kakvo-raboti-boyko-borisov?fbclid=IwAR2I1mIc_o8RnQ9CV-P4CjFKqmrkPCEjkn5TC67TbZNrqrFmCN4KaBOVuUg#.X4bz9mgJtPI.facebook?

Винаги има един и ще има един клошар, един овчар/говедар и едно дете виновни! На Пожарникаря все му е виновен Орешаря, Клошаря или Овчаря... И най-вече президента Радев.  И бабата с кюмбето, дето взриви Хитрино...!

Все едно трябва да дава на българите от собствения си джоб, а не каквото им се полага. Вярва, че обществените блага му принадлежат

"Зад грубовата простонародност Борисов прикрива презрението си към демокрацията", пише авторитетното германско издание "Шпигел" в своя портрет на българския премиер.

https://www.segabg.com/category-observer/prokuraturata-poe-kurs-kum-pulen-proizvol?fbclid=IwAR2i_rPoGt_ApLQ72nbdRMKL-8hVTsq2HGhhVUT9KTSzWhwG7bH0g7ILMyE


Ти бе, дето нямаш нито един излекуван пациент(Доц. Кунчев никога не е лекувал пациент в кариерата си), на колко години си ве, марш на дивана бе толуп.

Ще се превърнете в придатък на една тъпа маска за еднократна употреба. Или за многократна. Все тая...  Всеки момент води до натрупване на много нови, тежки негативи. Тепърва лавината трябва да се стовари върху политици, социолози, журналисти  и управляващи.

Всяко едно решение на БХ, мин. Съвет и  щаба създава хаос, паника, неизвестност, несигурност и страх. Така не се управлява криза. Така се прави криза. Играят си с огъня…  Услади им се опияняващата власт на диктатура...  Фашизмът в Европа е почнал с едно продължило доста повече от необходимото извънредно положение.

Чл. 63 ал 9 от Закона за Здравето, където е записано „Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.“ тоест държавата щом казва „Трябва да носите задължително маски“ тя е задължена да осигури необходимия брой маски безплатно на всеки един гражданин по закон.

Щом не е осигурила нито една маска безплатно по чл 63 ал. 9 , държавата не е създала необходимите условия за изпълнение на мерките, следователно няма основание да налага глоби. Никъде в закона не е записано, че гражданите са длъжни да си ги купуват .

Това е задължение на държавата. Да не говорим , че идиотската заповед противоречи на Закона за ограничаване носенето на облекло по чл 2, чл 4 и чл 6 , също така и на чл 29 ал 1 и ал 2 от Конституцията! Ако глобата не падне в съда след тези аргументи другия вариант е писане молба до Президента за опрощаване на глобата като несъбираемо държавно вземане на основание чл 98 т. 12 от Конституцията , където е записано следното „Президентът на Републиката опрощава несъбираеми държавни вземания“. Президентът е длъжен да разгледа молбата и ако прецени, че има основание глобата да се признае за несъбираемо държавно вземане, той ще опрости глобата!

При банкери,полицаи,ЧСИ, бързи кредити, НОИ, ЧЕЗ, оператори Ковида не ходи. Защо така, събирачи на пари? Парите са чумави, пълни с вируси...

Когато жителите на София заменят латинския термин "ПРОВИНЦИЯ" с България, ще сме направили първата крачка към единението на нацията.

"Човек умира не когато трябва, а когато може." е написал Маркес , а пък Рей Бредбъри пише:  „Смъртта е занимание самотно“.  Хилон от Спарта(политик и поет):  "За мъртвите, или добро, или нищо, освен Истината".  Memento mori(не забравяй, че си смъртен) генерале. Но ти май беше забравил... Гори в Ада.

Радослав Бимбалов към Караянчева: Да дари на театрите и старите тоалетни чинии от Парламента.  https://eurocom.bg/new/bimbalov-km-karayancheva-da-dari-na-teatrite-i-starite-toaletni-chinii-ot-parlamenta?fbclid=IwAR0HNqLD6TjYRoURxVQF3v6aOaUP05iEaXl3cNc6ViQrPiLr6S8i6SHLOTE

Голям успех било, че Мудис ни повишили кредитния рейтинг с една степен. 3.5 милиона струва поръчването на рейтинг.  Оценката й е междинна, но не и крайна за Moody's. 
https://19min.bg/news/8/140651.html?fbclid=IwAR1vCBlAozftm8hAt5MPeKvnYSLxG9WD2ub2_nI1CkOVcFYjCudUHfyD7Yg
Григор Лилов твърди аргументирано че "Повишаване на рейтинга от "МУДИС" е лъжа.

http://onovini.eu/2020/10/григор-лилов-лъжа-е-че-moodys-е-повишила/?fbclid=IwAR1doUli_TIOEkJw4c-Iv3yHWj4a8LP7aFzY5GqyRPGTb755T3YfbbT6rDo

За незапознатите, рейтингът на България при трите големи агенции е една или две степени над статут JUNK (боклук) обозначаващ спекулативен и несигурен инвестиционен статут.

Повечето хора едва ли са запознати с факта, че оценките на големите рейтингови агенции отдавна не носят значителна тежест.
За тази Мудис, която плаща $864 млн. глоба в САЩ за подвеждаща информация ли става въпрос?

Международната рейтингова агенция „Мудис“ е подписала споразумение с американските власти, според което ще плати глоба от 864 милиона долара по обвинение, че е завишила рейтингите на ипотечни ценни книжа, което е допринесло за започването на световната финансова криза през 2008 г.

Това съобщи АФП, цитирайки американското Министерство на правосъдието.

„Стандард енд Пуърс“ през 2015 г. също плати глоба в размер на 1,37 милиарда долара за това, че е подвела инвеститорите относно качеството на високорисковите ипотечни кредити.

Питам Фейсбук, защо не блокирате тези, които наричат народа на българите "Глупаци, лумпени, сган, маргинали, мисирки, ПКП, магарета, толупи"?  А Нас веднага ни блокирате за по седмица, месец и прочие.

Нашето общество е в морална "война" с войнстващия примитивизъм, наглостта, арогантността и безпардонното погазване на елементарни норми на възпитанието на властимащите. Войната е налице:зомбита срещу хора.

Margarita Angelova:   Носенето на мозък на открито е задължително.  На закрито също...

Здравният министър Костадин Ангелов по bTV:  "Нещо, което не е казано от нас, не е истина".   Това определено е тоталитаризъм и цинизъм в чист вид.  Играят си с огъня…  Услади им се опияняващата власт на диктатурата... 

Виктория Тинтерова:  Когато безропотно се съгласихме на цигарите да има картинки на разлагащи се органи, умиращи мъже, хора с тръби в гърлото... Когато се съгласихме от филмите да изрежат пушещата Одри Хепбърн, когато се съгласихме да се забрани пушенето в баровете и ресторантите с религиозна възбуда... тогава сложихме маските.

Светът е болен и уморен от престъпните лудории и психоопери  на разузнавателните агенции  на мултинационалните корпорации.
Докато не мислим само за Българския Национален Интерес, а симпатизираме и се ръководим от разни чужди държави, блокове, схеми и съюзи и Господ няма да ни помогне.

Да застанеш лице в лице с Господа, но МАСКИРАН - зер, може Господ да те зарази.  Преди 2000 г. Христос с камшик е изгонил такива от Храма, но  сега няма да минат само с гонене...

Преди 2/3 дни Мутри от ГДБОП са пребили по грешка младо семейство в кв."Левски", Сф. Оправданието - грешка на джи пи еса. Шефа на ГДБОП - неадекватен.
А преди седмица млатиха протестиращи…

Обаче щели да протестират, че не им вдигнали заплатите. Защо ли...?
А когато българите протестират за достоен живот и достойни заплати, вие ги биете. Не заслужавате ли същото?
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/gaf-na-gdbop-bareti-nahluha-na-greshen-adres-i-arestuvaha-mirno-semejstvo.html?fbclid=IwAR3Egya0vFAczW9cr1d001MWVcf8fPRq1HHKUE66gwAqEEhSLIcc3tGhQhg

Какво би следвало от това деяние ще кажете в правова държава? Ами само две неща. 1)Уволнение на агресивните тъпаци. 2) Незабавна оставка на въпросния Янев! Не вътрешни проверки, господа, а аут от сиситемата завинаги! Това би следвало. И разбира се, многомилионно съдебно решение в полза на потърпевшите!

Обаче щели да протестират, че не им вдигнали заплатите. Защо ли...?

Станислав Недков-Стъки, Мутрата, ММА боеца. Мъж на "вечната" Юлиана Дончева, която пък беше царски депутат. А преди това беше "близка" на Николай Гигов. Дълги са червата...

Докато не мислим само за Българския Национален Интерес, а симпатизираме и се ръководим от разни чужди държави, блокове, схеми и съюзи и Господ няма да ни помогне.

Антоанета Христова биела тревога за това, че най-големият кошмар на Борисов и ГЕРБ - служебен кабинет на Радев, може и да се сбъдне след едни редовни избори - ако не може да се състави кабинет, а такава вероятност съществува.

От 60 години няма Белчо и Сивушка. Тоя помияр ще се изкара че той е модернизирал селското стопанство. Преди 30 години освен трактори имахме и огромни стада от говеда и други гадинки в селското стопанство. Но за съжаление много говеда станаха политици и прецакаха всичко.

Винаги има един и ще има един клошар, един овчар/говедар и едно дете виновни! На Пожарникаря все му е виновен Орешаря, Клошаря или Овчаря... И най-вече президента Радев. И бабата с кюмбето, дето взриви Хитрино...!  Дал 70 млн.лв. на 30000 фермери.  70 милиона разделени на 30 хиляди фирми са по 2333.33 лева на фирма, колкото струва едната гума на трактора, пред който прозираше вчера Онуй. А бе ей цървул, скрий се някъде...

Васил Василев:   Трябвало ни единение !

Ами ето го - в протестите. Има ли другаде по-широк кръг от хора, устремени към една цел, събрани на едно място, с един призив и една цел ? Млади, стари, леви, десни, комунисти, зелени, селяни, граждани, учени, недоучени, студенти, християни, мохамедани, евреи...

Къде другаде толкова разнородни в битието и в съзнанието си българи се обединяват в името на една цел - да свалят негодното и продажно правителство ?

Единение на българите има ! И то трябва да покаже на какво е способно.

Насочват омраза към Радев за да спасят Борисов.

д-р Николай Михайлов в десетката:  "Съществува един особен бартер между нашите евро-атлантически партньори и националната власт. Това е бартер на пълно послушание срещу свобода за корупция… Когато тези евро-атлантическите структури си дадат сметка, че собствените им интереси, мислени като лоялност, са застрашени от едно гражданско напрежение, тогава вземат страната на възмутените срещу корумпирания елит. Иначе, не само че го търпят, но го и поощряват“

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Евроатлантизъм-и-психодесни

ПКП Цвета Пекинската Патица Караянчева още малко и ще ни се скара, защо живеем в страната на Бойко Борисов? 
Ограничената от към сиво вещество ПКП, явно не осъзнава, че не просто се строи с нашите пари, а и че именно ние ѝ плащаме заплатата... Караянчева, тези коли на които се возите, народа ги е купил.
 Като не си давате оставката и не сте доволни от народа.   Ходете пеша БЕ! 
Като не ви харесват хората, българите, отидете и си намерете друг народ. Пеша.

https://clubz.bg/104443-ako_ne_vi_haresvat_horata_otidete_i_si_namerete_drug_narod?fbclid=IwAR24Ry6dn9-Iv82hWO0khWD1pMYmypnP9RnBBejU9B8mHhFQsPT52p_r6-c

"Мен не ме интересува вашето здраве,мен ме интересува МОЕТО,МОЕТО,моето..."
https://www.facebook.com/NikolaiKrumovTopalov/videos/2779031465755587/UzpfSTEwMDAwMTM5NjE5ODA0MzozNDY5MzM1NzM5Nzg5NTk4/

Да поискаме тогава от Тодор Славков да забрани на герберасти да влизат в НДК, щото е построен от дЕдо му.
Или този дето е построил летищата, да си ги вземе. Или шкафчетата, да си ги вземе човека с това дето е вътре....

ПКП, Цветке Пекинска, ти дори не си разбрала досега, не си проумяла, че когато си публична личност или безличност(!), всяка твоя реплика, всеки твой жест, всеки твой работен и неработен ден, та дори и всяка работна или неработна нощ са публично достояние, за което си отговорна. Ама как да го проумееш? Как? И с какво?; "Мисията невъзможна"...

А в неработни дни защо ползваш служебна кола, охрана и кортеж, а аз трябва да плащам за което?

30/09/2020- Специален брифинг на председателя на НС- Цвета Поцинкованата ПКП.    От брифинга на г-жа Каратъпанчева разбрахме, че България е била председател на Съвета на Европа.

Да сбъркаш Съвета на Европа със Съвета на Европейския съюз е като да потвърдиш мнението на Бойко, че си ПРОСТА Кърджалийска ПУ@@А .

Това е!

Когато ресурсът на Личността е свършил, свършва и нормалността, морала и достойнството на Човека.

Нашето общество е в морална "война" с войнстващия примитивизъм, наглостта, арогантността и безпардонното погазване на елементарни норми на възпитанието на властимащите. Войната е налице:зомбита срещу хора.


Идиоти  беснеят над бащино ни огнище...

ПКП сполетяла днес.  "Педесето лева на пенсионерите" счупи тъпомера.

Светът е болен и уморен от престъпните лудории и психоопери  на разузнавателните агенции на мултинационалните корпорации.
Докато не мислим само за Българския Национален Интерес, а симпатизираме и се ръководим от разни чужди държави, блокове, схеми и съюзи и Господ няма да ни помогне.

"Призовават президент и премиер "да се разберат". Това не е междуособица, а конфликт между морал и липса на морал, между закон и беззаконие".  коментира евродепутатът Иво Христов.

Ira Antonova:   Помните ли как преди пет години Борисов предаде 7 турски интелектуалци, бягащи от режима? Повечето още са в турски затвори. Днес "Шпигел" излиза с коментар за разсекретени грами, както и, че Борисов и Цацаров са заговорничели с турското разузнаване. Заради тези им действия може да се предприеме медународноправно преследване за съучастие в гонение на хора по политически причини.