avatar

Диета с шопска салата

Ще ви прозвучи удивително, но ще ви разкажа за една диета, която следвам от около месец и половина. Не съм я намирал никъде, а просто реших, че това е храна, която ми харесва и ме засища. Целта, която си поставих беше да започна да свалям килограми, но да не го правя с цената на гладуване и компромиси. Също исках да не се стигне до прословутия "йо-йо" ефект, при който изгубеното много бързо се възстановява след края на диетата.

За старта на диетата допринесе и факта, че с идването на лятото зеленчуците поевтиняха, ообено след космическите цени на краставиците през пролетта. 

В какво се състои диетата?

Сутрин се закусва с мюсли, богато на плодове. Мюслито се приготвя с кисело мляко. Понякога към него добавям и малко трици.

На обяд и вечеря - менюто е нарязани краставици и домати, гарнирани със зехтин или олио от тиквени семки. Към това се прибавя и една плочка сирене, но хубаво сирене, не воднисто. Грамажът на сиренето варира от 100 до 150 гр., колкото кутия цигари.
Вечерно време към салатата се добавя и лук. 

През деня се изяжда и една или две ябълки.

Не се яде нищо друго!

Резултатът при мен за месец и половина е следния:
От 103 кг, вече съм 96.4 кг или 6.6 кг. по-малко тегло. Тъй като продължавам с тази диета, надявам се до месец да намаля килограмите на поне 93.

Усещане

Няма го усещането за глад, а стомашни проблеми, които усещах преди диетата изчезнаха. Постоянно къркорене, бълбучене и др. в червата изчезнаха. Известно е, че доматът е много полезен за перисталтиката.
Количеството на приема на едно ядене е голямо - една голяма купа. Но реално съдържа нищожно количество калории, с изключение на сиренето. Голяма част от поетото е вода, но мозъкът е излъган, че е поел достатъчно количество храна, което да го засити. 

Любопитно

Ако гарнирате салатата с олио от тиквени семки, ще можете да сте сигурни, че салатата ви съдържа само и единствено представители на Семейство Тиквови :) Доматите и краставиците са представители на това семейство, а олиото от тиквени семки прави комбинацията уникална! Можете да вкарате и забавен елемент в диетата си - все пак, ядете патриотична храна  - салата трикольор! :)