avatar

Стачката на шофьорите и "възмущението " на министър Вълчев

            Доживяхме и това - шофьорска заплата 700-800 лв. плюс 200лв. за храна.Браво на тях, а?Ами ние, ние къде сме? От началото на годината през нас премина торнадото, наречено Даниел Вълчев.Поискал само 13 милиона от финансовия министър, той реши, че най-добрият начин да ни ги разпредели е като ни изправи един срещу друг.Гоним някакви луди критерии, които нямат нищо общо с нашата работа, надяваме се, че ще вземем няколко лева повече.Срам!И това на фона сега на тази стачка, която ясно ни показа колко струваме за оществото.Далече съм от идеята да се конфронтираме с тези хора.В края на краищата всеки се бори за собственото си оцеляване.Тъпото обаче е в това, което направи "нашият" министър - той успя много силно да се възмути от това решение на столичната община и да си позволи да ни "оплаче".Колко ни били малки заплатите и колко много сме давали на обществото.Боже, каква наглост!Човекът, който с налудничавите си идеи направо ни срина в очите на хората , реши, че е време да се изкаже по въпроса.Бравос! Само че ако наистина мислеше за подчинените си, той отдавна трябваше да се застъпи за нас, а не да ни изправя пред всички - като че ли ние сме някакви отрепки и сме длъжни да се съобразяваме единствено с неговото мнение.Я си помислете, колеги, ние не ядем ли като шофьорите или  енергетиците в АЕЦ, че на тях им дават по 9-10 лв на ден за храна, а ние дори едно СБКО не можем да си получим? Сега покрай 24. май ще започнат едни награждавания на учители, едни хвалби.Но никой няма да ни вдигне заплатите с 200 лв., нали?
         И тук ми идва на ум за мястото на синдикатите в нашата работа.Помните ли какво каза Янка Такева, когато ставаше въпрос за прословутите критерии? " Ако някой си мисли, че може ,след като си е взел часовете, да си вземе чантичката и да си иде вкъщи, хич да не се надява на повишение на заплатата" И това казано пред една национална телевизия! И то вие знаете за кави срамни пари си говорим. Какво правят синдикатите на шофьорите? Да сте чули да имат такива изказвания? Амии! Те ги изкараха най-големите мъченици на София.
        Та така.Това бяха моите "невчесани мисли" по повод последните събития.Кой знае дали някога някой ще ни оцени по достойнство, но винаги могат да се опитат.