avatar

В какво ни превръща мизерията

Прочетено в блога на Бареков:

Г-н Бареков, работя в малка община като счетоводител, със средно образование съм. До гуша ми дойде да слушам по колко пъти в годината ще увеличават заплатите на учителите. Срамота е вече!
Заплатите им са по-големи от на един редови полицай, а напрежението и работното време едно и също ли е? Главната счетоводителка на общината е с 650лв, но с отговорност и с постоянни проверки от См. палата, ДФИ, НАП, НОИ и от кой ли не щеш вече. Тях кой ги проверява,изпеят си урока и край - децата са неграмотни,нямат никакво държание и поведение, за което не са виновни само родителите.
Та получават допълнителни добавки за 24 май, 15 септември, Коледа, за работно облекло, СБКО, диференцирано заплащане, а сега и за старши учител. Средства за държавна издръжка на училищата много, а в същото време за издръжката на детските градини няма - те са местна дейност. Храним ги с 1лв оклад днес - мизерия, а в същото време издръжката на 1 ученик е по-голяма, ако останат средства и 13 заплата ще получат. В криза сме спрете вече, вижте какво им е работното време, в 10.00ч са вече из барчетата, цяло лято са отпуска. Сколко пари живеят другите служители в общините, кметствата , по фирмите, пенсионерите?