avatar

За мотивацията...?

Здравейте, колеги!

Спомням си преди две години, когато кандидатствах за първи път за ИКД към нашата агенция, бяха ми занижили оценката на личностната ми мотивация с мотивацията, че съм искала "да създам мотивация" при деца в начален етап, а при тази възрастова група е рано да се говори за "мотивация".

 Хе, хе, замених думичката "мотивация" тогава със "създаване на положителна нагласа" и нещата бяха "6" на следващия път. Вътрешното ми усещане обаче е друго...пък и практиката ми показа, че мотивация можеш да създадеш, независимо възрастта на индивида отсреща. Подбраните средства за целта са важни и правилното им  съотнасяне към особеностите на субекта, който ще мотивираме и постоянност в начинанието..( тъй де, "Капка по капка - вир").

 

Та вчера попаднах в един английски сайт като нашия за ресурси, които учителите си обменят и следните мотивационни материали ( за малките:) ме впечатлиха. Стегнах едно ppt., после попреведох на български. Аз лично ще използвам като постерчета за класната стая. Вие преценете за вас.

Мотивационни постерчета ( англ.)

 ррt. (en)

 ppt (български)