Преглед: >
 
Преглед: >
avatar
+2 2 гласа

Последни обучения по JUMP Math за това лято!!!


Заповядайте на последните ни уебинари за това лято и на практическите обучения по JUMP Math!
avatar
+7 7 гласа

Литературни терзания

Здравейте! Молбата ми към вас е голяма. Търся литература, където да прочета повече за изграждането на умения у учениците за откриване на епизодите в епическо произведение и за изразните средства на литературно-художествените произведения. Изчетох няколко методики, книги за учителя и не открих нищо по двата проблема. Ще съм много благодарна, ако ми съдействате.
avatar
+4 4 гласа

СИП по журналистика

Здравейте колеги!
Тази година ще трябва да водя СИП по журналистика с ученици от 3, 4 и 5 клас. Ако някой има годишно разпределение на темите, ще му бъда благодарна да ми го изпрати. 
avatar
+12 12 гласа

Задача за отличници: как се постига този ефект?

Програмата, с която се прави той, е любимата ни на всички PowerPoint. Предизвикателството беше отправено от Вили Дафчева на стената ѝ във ФБ


Не съм го открила засега. Хрумват ми само някакви елементарни похвати и стигам ето до този резултат. 
avatar
+11 11 гласа

Програмиране за часовете по СИП ИТ в начален етап

Определено няма да предлагам разпределение и теми... По-скоро идеята ми е да ви предложа забавни онлайн приложения, които ще ви помогнат да ангажирате учениците си с нещо провокиращо любопитството, интересът и уменията им да решават проблеми, и правейки това, да научат основите на програмирането.
Предложенията са три. Интересни са и дълго време ще държат прехласнати учениците ви( и не само тях, гарантирам)!
code.org е цяла вселена от ...
avatar
+3 7 гласа

Приказка за малките деца

                                                Нощта и Деня
Когато в светът при едни е нощ,а при други ден се разбира, че деня и нощта се редуват.Но един ден когато в България останало тъмно, а в Испания светло светът изгубил контрол и хората се отчаяли.
Не след дълго една групичка хора решила да промени това, като извикали едни далечни супер герой-Гилтанатора и Супер Форни.
Групичката хора ги приветствала макар да била само тя в България, ...
avatar
+14 14 гласа

Още едно лесно уроче за картинки в PowerPoint

Понеже често вали и се чудя как да оползотворявам свободното време :), ви спретнах още едно нестандартно уроче за PowerPoint 2010 и PowerPoint 2013.
Този път ефектът е акцентиране върху обект от картината. Сигурна съм, че сте виждали такива снимки из нета... Фонът е замъглен, а обект от картината стои ясен и  контрастен.. Ефектът е лесен и във Photoshop, но в PowerPoint става по-бързо.
 това е урокът - pptAA54.pptm [Автоматично ...
avatar
+19 19 гласа

Как да разпознаем песен, която слушаме в момента

Често пъти, когато сме някъде навън: в магазин, басейн, превозно средство и т.н., и чуем любимо парче, ни се приисква да го намерим в мрежата и да му се насладим отново, но обикновено нито си спомняме изпълнителя, нито заглавието на песента. Приложенията за Андроид са многобройни и разнообразни и сред тях могат да се открият какви ли не невероятни виртуални инструменти, като например: термометър, компас, нивелир, огледало, лупа, апарат срещу ...
avatar
+15 15 гласа

Удобно сайтче

С този сайт може да правите нещо, като кратко видео, да създавате снимки,да слагате снимки с рамки и много други неща... Но опциите са повече, когато имаме профил в сайта... Тогава имате право да създавате  видео- нямам предвид, че без да сте се логнали, няма да можете да създавате видео, а искам да кажа, че няма да имате всички опции... Дано да съм ви бил полезен !! :))))

Не знам дали е по темата на този сайт, но реших че може на ...
avatar
+18 18 гласа

Домашен прочит на уроците по Човекът и обществото и Човекът и природата

Предлагам ви първите разработени уроци по двата предмета в 3 клас по Булвест, предназначени найа-вече за сайтове на класа или домашен прочит чрез любимото четиво на децата - комикси. Съзнавам, че не съм специалист, но по този начин целя да предизвикам интерес у децата към изучавания учебен материал, а самата аз, правейки ги, се забавлявам :)
http://dox.bg/files/dw?a=1dbee3dad9