avatar

Една мила среща в красивата Елена

Тези дни бяхме на зелено училище в прекрасното градче Елена, което посещавам за първи път. Изключително добри се оказаха условията в хотел Перун – освен че навсякъде беше чисто, приятно, уютно, нас ни обслужваха хора с усмихнати лица и одобрителни погледи. Как пък нито веднъж не ни направиха забележка за нещо! А иначе основания им давахме, защото е невъзможно да не стане съвсем никаква беля, след като сме довели голяма група деца.

Но идеята на поста ми не е да описвам как сме прекарали зеленото училище, а да ви разкажа за срещата с колежка от блога. Силви Руменова толкова много искаше да се видим, че измина 45 км от Велико Търново до гр. Елена, за да прекара една вечер с нас.

С моята зашеметяваща разсеяност, не си бях взела телефона, за да дойда да я посрещна пред хотела, но тя успешно ме намери. Не зная какво впечатление съм произвела, но тя се появи, тъкмо когато привършихме вечерята в механата и с моята колежка по стая пеехме въодушевено руските песни, които пускаха на уредбата.

Когато пред мен застана руса дама с широка усмивка, в първия момент си помислих, че е родител, който ме познава, но след секунда се сетих, че това няма как да не е Силви. Много мило ми стана! Много! Силви беше заедно с дъщеря си, която ще видите в краткото клипче. Малко по-късно научих, че майка и дъщеря ходят навсякъде заедно и си прекарват чудничко.

Силви и дъщеря й веднага се включиха в програмата за вечерта, която съдържаше: образователна викторина върху въпроси, свързани с местата, които посетихме по време на зеленото училище - Котел, Жеравна и самата Елена; конкурс за мис и мистър Дискотека и конкурс за най-интересна прическа. Двете мили дами бяха нашето жури – излъчваха победители и раздаваха по своя преценка награди.

Ето няколко фотоса за спомен. (Музиката можете да изключите чрез бутончето долу, вляво.)