avatar

Урок №3: Как да превърнем презентацията във флаш анимация

Как ли? С помощта на една великолепна програма, която за жалост не е безплатна. Въпреки това не е излишно да знаем какво могат да правят компютърните програми в полза на учебната ни работа. 

Огромното предимство на програмата iSpring Pro, която ще ви представя с видео урок, е, че след превръщането на презентациите във флаш анимации, продуцираните клипчета вече не могат да се редактират, което е идеалният начин да се защитават авторските права

Във видео урока съм използвала за пример следната презентация:

Най-известните мъже в женски образи (.ppt). Много голяма стана и я качих в друг сайт.

Но след конвертирането с програмата iSpring Pro, полученият продукт във флаш стана в пъти по-малък. Ето го и него.

 Най-известните мъже в женски образи (.swf)

Как се получи това превръщане, можете да научите от видеото. Моля да бъда извинена, че към края от моите обяснения не се чува нищо, защото звучи музиката от презентацията, на за сметка на това пък се вижда какво правя.


 

__________________________________________

Добавям си коментара от 03 Май 2009, 12:4, защото някои неща съм объркала и да не трия поста заради грешките си!

Колеги, благодаря ви! Сега вече в главата ми настъпи голяма каша, защото съм объркала някои неща. Ох, иначе щях ли да се кръстя Кралица на гафа! :(

В урока съм допуснала две големи грешки. Първо, аз показвам как се работи с програмата iSpring Pro, а обяснявам, че това е iSpring PRESENTER.

Второ, менюто, което се е появило в PowerPoint е от програмата Adobe Prezenter, а не от iSpring Pro. Ама нали аз все инсталирам програми и не съм разбрала откъде е дошло менюто.

Много благодаря на Стефанов, който показа, че имало и безплатна версия. Аз надникнах и в download.bg, където той е написал статия за нея. В скрийншота се вижда, че безплатната версия си съдържа всичко необходимо за нас. Което е много, много радостно!

Искам да се извиня на всички за подвеждането - то е неволно, както и да благодаря още веднъж на Стефанов, че с негова помощ си изясних всичко!