avatar

С какво да помагаме на бъдещия Министър?

Приятели, 

Мисля, че за никой от вас не е новина, че тече трескаво проучване и търсене на новия "съсед" на Президента*. Аз лично имам основателни причини да смятам, че служебният министър ще е достоен и свестен човек, на когото "Новото образование" може да гласува доверие и помага с радост. Оттук и въпросът пред мен: как да конфигурираме подкрепата си и какво да дадем в ръцете на новия министър? (Считам за даденост това, че той вече познава постановките и линията на "Новото"!)

Аз започнах да нахвърлям идеите си, ала исках да чуя и вас тук. Мнения?

И 2-3 процедурни въпроса. Колко се разпростират правомощията на служебният министър? Колкото на "редовен" министър или са по-окастрени? Примерно, ще може ли да премени тотално състава на МОМН? Да разкара  стари кадри и да започне да назначава нови? Да преструктурира изцяло отделите и дирекциите му?
Бъркам ли като правя сметка, че той би имал време да действа от сега докъм средата на юни 2013-та? Та това са само 3 месеца! И то без особени гаранции за подкрепата на Парламента... .  При такива условия можем ли да таим надежда, че ще му останат сили и време да отпочне сериозната промяна?

Пишете многобройни! 



______________
* За който не знае образователното министерство и Президенството се помещават в една и съща сграда в София.