avatar

Представяне на книгата „Оргазмено раждане“

Възможно ли е раждането да бъде нещо различно от познатата ни представа за болезнено и мъчително преживяване, нерядко съпътствано от сериозни рискове за здравето и живота на родилката и бебето? Възможно ли е даването на живот да бъде естествено благословено като щастливо и приятно събитие, доставящо радост и удоволствие, дори екстаз и пълно удовлетворение? Възможно ли е…..

Да, възможно е! Как? – Отговор на този и много други въпроси, свързани с бременността и раждането, дават световно признатите авторки, Елизабет Дейвис, акушерка, и Дебра Паскали-Бонаро, дула, в книгата си ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане, излязла в български превод в издателство Галера Либрис.

Заповядайте на представянето на първата по рода си книга на български език, която показва удовлетворяващия потенциал и трансформиращата роля на раждането в живота на една жена. Изключително земна и разбираема, книгата ясно описва физиологичния процес на раждането и факторите, които го подпомагат или забавят. Много ценно е обяснението на връзката между емоциите и раждането, на потребностите на бременната жена – физиологически, емоционални, духовни и сексуални, – за да се подготви за предизвикателствата на даването и отглеждането на новия живот.

За книгата

Опирайки се на личния си и професионален опит, както и на практиката за естествено болнично и извънболнично раждане в САЩ и по света, акушерката Елизабет Дейвис и дулата Дебра Паскали-Бонаро последователно и аргументирано разгръщат своя аналитичен разказ за превръщането на “одисеята”  раждане в пълноценно, трансформиращо, утвърждаващо живота преживяване. Преди, по време на и след самото раждане – всеки от тези етапи в даването на живот е осветлен основно с оглед подготовката на майката да се справи (с необходимата съпричастност на близките) с всички несъмнени предизвикателства, съставящи даването на живот. Накратко, да усети и изяви женската си мощ. Какви са действителните измерения на реално преживяното оргазмено раждане се убеждаваме от включените в раздела “Жените разказват своите истории” разкази на майки от САЩ, Великобритания, Холандия, Израел, Австрия, Австралия, Нова зеландия.

 

„ЕДНО ФИЗИЧЕСКО, умствено, емоционално и духовно преживяване в максимална степен! Такова невероятно пътешествие на себеразкриване и себеуважение. Бях чула навремето, че раждането има потенциала да въздейства на човешкото тяло както една 7-годишна медитация. Сега истински вярвам в това. – Сара Л.“

„МОЯТА „ТАЙНА“ е карала някои жени да ахнат от удивление, завист и неверие. Но най-накрая мога да я споделя с другите – най-добрият оргазъм в живота ми! Непосредствено след това се чувствах толкова силна, толкова способна и толкова жизнена, че сякаш можех да изкатеря най-високата планина и да преплувам най-обширния океан. Беше извънредно овластяващо.“ – Патриша А.

„ЧУВСТВАТА МИ СПРЯМО РАЖДАНЕТО по този начин са неописуеми. То е толкова свещено, всеобхватно и обширно – чувствам просто, че няма дума, достатъчно голяма за него. То е духовно по начин, който просто не е достъпен другояче. В най-дълбоките си основи то е такова въплъщение на женска същност и се свързва с един древен поток на женската история и тайнства, толкова силен и мощен, че има потенциала да промени света.“ – Дайна Дж.

„ПОДКРЕПЯМ ЖЕНА СИ ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ след това раждане. В бизнеса си знам, че един ветеран от политически кампании има определен опит, на който мога да се доверя. По същия начин след като присъствах на раждането на жена ми – у дома след цезарово сечение, –разбрах просто, че тя е богиня и е най-добре всички да свикнем с това. Точка.“ – Бил М.

„Въпреки негативното програмиране в продължение на стотици години раждането може да бъде изживяване, разтърсващо дълбоко душата! Позволете на книгата Оргазмено раждане да ви вдъхнови да предявите правото си за удоволствено, овластяващо раждане.“ - Д-р Кристиан Нортръп, автор на Женски тела, женска мъдрост.

„Горещо препоръчвам на всяка жена, която изпитва и най-малките съмнения в своята сила, на всяка жена, която изпитва страх от раждането, на всяка от вас, която иска да роди по природните закони, да прочете тази книга. В нея ще откриете много съвети – как да се справите в различни ситуации, разкази на раждали жени, които ще ви вдъхнат увереност в силата, която притежаваме ние, жените. Оргазмено раждане е книга, която би обогатила всяка една акушерка. Защото е написана от акушерка, която е вложила цялото си сърце в тази професия.“ - Емилия Казълова, председател на Алианса на българските акушерки.

Представянето на книгата ще се състои:

Във Варна: На 22 юли 2013 г., 18:30 ч. Арт салон Радио Варна бул. „Приморски“ 22.

В София: На 25 юли 2013 г., 18:30 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща“, http://www.redhouse-sofia.org/, София, ул. „Любен Каравелов“ 15. Със специалното участие на Лина Златева и Мила Банчева, актриси от спектакъла „Майките“.

 

След 22 юли ще можете да намерите книгата в Център „Естествени идеи“, www.estestveni-idei.com.



http://doula.bg/2013/07/18/orgasmic-birth-book/



Право на необезпокоявано раждане

Вижте правата, които имате, по силата на българското и международно законодателство, подкрепени с примери, съвети за действие и посочване на нормативната уредба тук >>>. Тези Ваши права са реални - действително предвидени в законодателството и защитими.

http://www.estestveno.com/