avatar

27 февруари: Форум „Образование и възпитание според развитието на децата от 3 до 14 г.”


Събота 27 февруари 2016, 10:00-14:00 ч, бетаХаус София

Какви са емоционалните и интелектуалните нужди на децата в различните етапи от тяхното развитие? Какво и как трябва да научат те в първите години от развитието си? Кога трябва да започне ограмотяването на децата и защо не трябва да поощряваме ранното интелектуализиране? Това са част от въпросите, на които учители и съмишленици на валдорфската методика на преподаване ще се опитат да отговорят на първия форум “Образование и възпитание според развитието на децата от 3 до 14 години”, който ще се проведе на 27 февруари в София.

“Докато всички се вълнуват от това какво ще влезе и какво не в учебниците, ние ще се опитаме да разкажем какво и как трябва да влезе в умовете и сърцата на нашите деца,” споделят организаторите, сред които са Теофана Манева – детско-градински педагог, специализирал ранно детско възпитание по методите на валдорфската педагогика в Испания и Ваня Митинска – учител на годината за 2000г., начален учител в 102 ОУ “Панайот Волов”, където от 10 години интегрира валдорфската педагогика в системата на държавното образование.

Сред темите, които лекторите ще засегнат, са и кои са основните техники, които помагат на децата да се свържат трайно с преподаваната материя, както и колко е важно децата да имат време за свободна творческа игра в първите години от развитието си.

Ян Нет, холандски педагог от свободното училище Vrije School Zutphen Voortgezet Onderwijs в Зютфен, Холандия, ще обясни защо изкуствата и движението трябва да са неразделна част от учебния процес и как те помагат на детето да приеме новите знания не само с главата си, но и да ги преживее чрез чувствата и движенията на цялото си тяло.

Пълна програма на форума и форма за регистрация

Контакти:
Надя Здравкова, родител и член на Управата на ЧОУ “Проф.Н.Райнов”
nad_ka@abv.bg, тел: 0887305907

Теофана Манева, Педагогически директор на ЧОУ “Проф.Н.Райнов”
teofana.maneva@gmail.com, тел: 0886 211 108, 0877 735 558

Вход: 15 лв. (заплаща се в деня на форума)


Можете да проследите и споделите събитието и чрез фейсбук страницата.


Лектори

Теофана Манева (България) – детско-градински педагог, специализирал ранно детско възпитание по методите на валдорфската педагогика в Испания, от 2007 участва в създаването и работи за развитието на валдорфски детски градини в София.

Ваня Митинска (България) – педагог с 35-годишен стаж, начален учител от 1 до 4 клас в 102 ОУ “Панайот Волов”, през 2007г. завършва тригодишен семинар за валдорфски педагози в София и прилага валдорфската педагогика в държавното училище. Тя е учител на годината за 2000г.

Орлин Карагьозов (България) – член на Сдружение “Училище за нашите деца”, преподавател по театър, член на управата и родител на дете от ЧОУ „Проф. Николай Райнов“

Ян Нет (Холандия) – учител с над 30 години педагогически опит, преподавател в гимназиален курс в свободното училище Vrije School Zutphen Voortgezet Onderwijs в гр. Зютфен, Холандия