avatar

Wii-moute - СМАРТ дъска без... дъска!

      Първото, което видях на този квалификационен курс за учители по английски език на Educational Center беше как лекторът спокойно си дращи по екрана на стената - WELCOME! - Добре Дошли! Даа, ако беше интерактивна бяла дъска хубаво, това го знаем от 3-4 години вече, ама не - това си беше просто неговият компютър, проектиран на бялата стена така просто, от прожектор на мултимедия!

       Брей, че ме заинтригува! Ня маше как да го оставя господина обучителя от Гърция да не ни разкаже за това, пък и той с охота сподели:

      Става дума за революционен софтуер от преди няколко години - пак сме били с овцете някъде, боже! - създаден от млад китаец. Нарича се Wii-moute и заедно с инфрачервената писалка и един стик - нещо като пръчка към 20 см. - струва под 70 лири, т.е. около 160 лева.Което си е доста различно от няколкостотин евро за СМАРТ дъска! Пък и тя си е тежка, де.

 


       Който го интересува - да потърси в Интернет, ще го открие. Мултимедийни прожектори има във всяко училище. Лично аз много си го пожелавам в най-близко време, че с него да обикалям родината да сея "картофките" и разни други важни неща, които научавам напоследък!

       Честита Коледа!

       :-)