Uniboard (вече Sankoré) - всичко за вашата интерактивна бяла дъска

Ако имате интерактивна бяла дъска, Таблет РС (можем да пишем на екрана) или таблет със стилус (плоча или парче гума, върху което пишем със специален писец), с тази програма лесно можете да имате разнообразни инструменти за преподаване.

Избирате с какъв цвят да пишете, какъв да е фонът - чер, бял или бял кариран. Лесно увеличавате част от дъската, имате виртуален лазер-показалка, а въвеждането на текст е виртуалната, реалната клавиатура (поддържа се кирилица) или дори с разпознаване на ръкописен почерк. 

Поддържа се библиотека с различни инструменти - "маска" да закриете предварително написани отговори, например, пергел, транспортир, таймер и др. Има галерия с различни карти, а може да добавяте изображения, презентации, PDF-файлове, видеоклипове. Предварително можете да подготвите урока си и да преминавате от екран на екран. Програмата ви дава възможност да влизате с цялото оборудване в интернет, да копирате част от това, което се вижда на екрана и да го вмъквате в друг екран. Има възможност да запишете урока като подкаст и да го качите в YouTube заедно или без вашите обяснения. 
Програмата Uniboard е безплатна, но показва рекламен надпис в долната част на екрана, той може да се махне още в началото на използването ѝ. 

http://getuniboard.com/ 

Нов адрес на сайтаhttp://www.sankore.org/