avatar

Покана към министър Даниел Вълчев

Приятели, колеги, моля да дадете вашите предложения за съдържанието на поканата, която ще изпратим на министъра на образованието Даниел Вълчев. Ето това написах набързо и струва ми се, че май не е достатъчно, но засега нямам идея какво още да добавя.

ТЕКСТЪТ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВЪЛЧЕВ,

Това писмо идва да Ви покани да се присъедините към блогерското общество.

Преди повече от година в българското интернет пространство се появи първият образователен блог – общност „Образование”, като част от голямата онлайн платформа на BGlog.net, която според всички статистики е най-посещаваното кътче от българската блогосфера. Общност "Образование" се развива с бързи темпове, набира голяма популярност и в момента регистрираните й потребители са над 300. Сред тях са ученици на различна възраст, родители, а най-активната част от пишещите блогери на този етап са учители.

Нашият сайт е място, където свободно се дискутират въпроси, свързани с българската наука и просвета, и се споделят различни образователни материали. Основната мисия на общност „Образование” е да се превърне в притегателен център за онези български граждани, които се вълнуват от проблемите и милеят за бъдещето на българското образование. Правилата на сайта гарантират спокойствието и душевния комфорт на всички потребители и осигуряват една цивилизована творческа атмосфера.

Тъй като образованието е сфера, която вълнува изключително много средния българин така, както и въпросите, свързани с външната политика на страната, считаме, че е налице още по-голямо основание за Вас да имате свой блог, след като министър Ивайло Калфин вече има такъв от миналата година.

Повечето проблеми, дискутирани блога, рано или късно опират до позициите на МОН и неговите структури. Ако Вие държите да имате свежа информация за това как мислят едни от най-напредничавите бг учители, ученици и родители - тези с блоговете - заповядайте при нас.

С уважение: потребителите на общност "Образование"