Всички архиви

>
 
>
avatar

Планините и хората

 По Човекът и обществото днес преподавах урока "Планините и хората" по учебника на Просвета. 

 Споделям с Вас презентацията, която направих и ми послужи за часа. 

 

Презентация 

 

 Освен това на дъската бях записала три планини и някаква информация за тях. Целта беше да се свърже правилно. Това упражнение го взаимствах от електронния учебник и изглеждаше ето така: 

 

 

  За да разнообразя още дейностите раздадох на децата карта на ...

avatar

Песен за Доброто

 "Защото макар да е жилаво злото,
 в човека все пак побеждава Доброто."

 

 

 С моите ученици не се отчайваме и не си позволяваме да губим Надежда. Затова направихме дърво с добрини, за да ни напомня всичко хубаво по света и че няма да загубим никакъв двубой! От пожелание за здраве и любов към близките до помагане на хората, обич и... слушане и писане в час! Просто защото Доброто е в нас!
avatar

Пътуване по математически

 Светът на математиката може да бъде чуден и забавен! 

 Споделям с Вас презентация, която да онагледи задача 6 на страница 22 от учебника на "Просвета". Мисля, че е добър начин да представим красотата на родината ни и да събудим чувство на гордост и любов към българското у децата! 🚌

Маршрут


Линк към публикацията в блога ми
...
avatar

Малкият принц

 "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Предразполага към много коментари и обсъждане. Текстът е малко труден за четене и разбиране от малките деца, но с наша помощ става достъпен и приказен. 

 

 С учениците ми прочетохме и обсъдихме първа, осма и двадесет и втора глава. Опитахме се да изградим образа на Малкия принц, разбрахме с кого се среща и преценихме коя среща е по-важна за него. 
 Творческото занимание беше свързано с изваждане ...
avatar

СЕШОАР И КОТЕ-ЕЛЕКТРОУРЕДИТЕ ВКЪЩИ, ТП 2 клас, Просвета

https://www.youtube.com/watch?v=UgYjYwzhu8c

avatar

КАК СЕ РИСУВА ЕСЕННО ДЪРВО

avatar

SEA LIFE PART A Fishy Friends

1 час: “I Spy Something”

 Преди да започне играта се представят думите, свързани с частите на тялото на рибата. Показват им се изображенията, които после се залепват на място, видимо за всички. Играе се на групи. Избира се една карта и този, който описва започва с „I spy” и допълва описанието, използвайки думите. Останалите трябва да познаят коя е думата. Този, който отгатне описва.

2 час: Recycled fish sculpture

 Учениците трябва да ...

avatar

КАРТИНА В ПРИРОДНА СРЕДА - ИИ 2клас

https://www.youtube.com/watch?v=l4-IjfsF2A0
avatar

ДРЕХАТА КАТО КАРТИНА-ИИ 2 клас, начин на оцветяване

https://www.youtube.com/watch?v=r-ZogeJdFbA
avatar

Тренировка с умножение и деление

 Част от учениците са позабравили таблицата за умножение и деление. Затова предлагам един интересен и динамичен начин за преговаряне на таблицата. 
 Учителят пита децата за произведението или частното на две числа и когато някое от тях отговори им се дава задача с физическо упражнение. Например: "Колко е произведението на 4.3?". Отговор: "12!". Тогава трябва да направят толкова клекове, колкото е отговорът на произведението. ...
Powered by PageSpeed