Stanislava Koycheva - Публикации

 

Преглед: >
 

Да съставим сами кръстословица!

За да бъдат уроците по-интересни и привлекателни за учениците, често в тях включваме логически задачи, загадки, игрословици, анаграми и т.н. 
 В часа по български език реших вместо да решаваме кръстословица ние да съставим такава! Децата мислеха, работеха заедно и размърдаха добре мозъчетата си. Вярно е, че им давах някои насоки, но крайният резултат е изцяло техен!

Вижте я тук

Ден на науката

Занимания за Националния ден на науката може да откриете тук.

Моят роден край

Работна книжка за родния край тук.

Васил Левски

Тук може да видите как се подготвихме за честване на обесването на Левски и почетохме паметта на Апостола на свободата.

Половинки, третинки и четвъртинки

Работни листи тук

EGG-сперименти част 3

Експеримент номер 3 тук

EGG-сперименти част 2

 Вторият експеримент с яйце вижте тук.

Проучване за областите в България

 Поставих задача на децата да направят проучване за областите в България. Информацията, която намерят я "записват" (правят скици, залепят снимки, споменават най-интересното) в специално направен от мен booklet. Целта е да използват разнообразни ресурси и да отсеят най-важното, като споделят и своите впечатления. Накрая дори имат за задача сами да оценят работата си.

Изтеглете страничките от тук

Моцарт

  Освен запознаване с музиката на Моцарт, споделям с Вас интересни факти от живота му, които могат да се включат в занимание, свързано с композитора. 

Вижте ги тук

Червената книга на България

  Поразрових в училищната библиотека и имах късмета да попадна на два тома от "Червена книга на България". С двете книги и интереса на децата се получи чудесен час. 

 Поговорихме за значението на Червената книга, обсъдихме как можем да защитим застрашените видове и да предотвратим изчезването на останалите, почетохме части от двата тома, споделихме впечатления от прочетеното и направихме табло, което да ни напомня, че трябва да се грижим за ...

Web accelerated via IISpeed by We-AMP