Stanislava Koycheva - Публикации

 

Преглед: >
 

SEA LIFE PART B Under the sea

1 час: “I spy” group contest

 На всяка група се раздава рисунката с подводния свят. Когато учителят даде начало всяка група трябва да запише колкото се може повече подводни животни за определено време. Могат да се използват речници. Когато времето изтече сравняват записаното помежду си.

2 час: Sea life mobiles

 Използва се рисунката и списъкът на учениците. Допълват се с още морски животни върху мисловна карта. Обсъждат се думите и се ...

Куб

 Ето едни шаблони за куб, с което геометричната фигура става леснодостъпна, креативна и интересна!

Линк към публикацията в блога ми

Фокус с магическа клечка за зъби

Търсеният ефект: Показваме чиния от еднократна употреба, пълна с вода с пет клечки за зъби във формата на петоъгълник. Взимаме магическа клечка за зъби и я пускаме в центъра на петоъгълника. Петте клечки за зъби се отделят една от друга, разваляйки геометричната фигура. Някой от учениците може да каже, че това не е магия. Тогава отново подреждаме петте клечки за зъби във формата на петоъгълник и подаваме магическата клечка на ученика. Той я ...

Хранене

 По Човекът и природата започнахме да изучаваме основните жизнени процеси при организмите.

 Ето и моята презентация за този урок. Дано да Ви е полезна!

Линк към публикацията в блога ми

Легенди за планините

 Като допълнително занимание в уроците за повърхнините по Човекът и обществото, може да дадем задача на децата да потърсят интересни факти и информация за тях и да запознаят останалата част от класа с тях. А такива изобщо не липсват! 
 Споделям с Вас презентазия, в която съм събрала легенди за българските планини, както и техни фотографии. Смятам, че ще Ви бъде полезна в часовете и ще впечатли още повече малките ни ученици, които ще видят ...

Голямото пътешествие на малкото мишле

 Една приятна приказка за смелите, за приключенците и за неотказващите се!

 След като обсъдим голямото приключение и казаното от бабата след всяко изпитание; след като преценим дали мишлето е самохвалко или юнак и след като помислим върху последите думи на старата мишка може да включим и изобразителното изкуство. 

 Като поговорим малко за комиксите и определим основните моменти в текста, се впускаме в творческата задача да направим комикс по ...

Експеримент с нишесте

НАСОКИ:

 • Изсипи една чаша от царевично нишесте в голяма купа.
 • Разбърквай, докато добавяш вода БАВНО.
 • Добави няколко капки оцветител за храна.
 • Постави ръцете си в сместа.
  • Запиши какво усещаш.
  • Какво се случва, когато се опиташ да направиш топче и после го оставиш настрани?
 • Излей водата в тавичка.
  • Разбъркай я с ръце.
  • Запиши какво се случва.
 • ...

Коледни картички

 С наближаването на месец декември идват и коледните вълнения. Още от сега започвахме да се готвим за Коледа, защото с децата се включихме в конкурс за коледна картичка. 

 В интернет има изключително много идеи за коледни картички коя от коя по-атрактивна, по-различна и по-интересна! Нещо ново, което открих беше видеото на Paper Magic. Не е трудно, а резултатът е много добър! 

 А при Вас витаят ли вече коледните настроения?

Линк към ...

Известни картини

 Всички се възхищаваме на картините на велики художници като Ван Гог, Леонардо да Винчи, Клод Моне и други. А защо за момент не се превърнем в тях. 

 С шаблоните, които открих в интернет учениците могат да се преобразят в истински художници и да пресъздадат най-прочутите картини. Невероятно е да се види преплитането на собственото виждане на децата за комбинация на цветовете с шедьоврите на изобразителното изкуство. 

 Какво по-чудесно от това ...

Шевиците

 Българските шевици не са просто украса... Те са символика и душа. 

 Какво по-правилно от показването на това невероятно творчество и изкуство на нашите ученици? 

 И какво по-хубаво от това да видим как децата се вдъхновяват и вплитат своята душевност в шевиците?
  Използвала съм страхотните странички от "Български народни носии и шевици – творчески занимания за деца. Оцветяване, рисуване, любопитни факти".


Линк към публикацията в блога ми
...
Web accelerated via IISpeed by We-AMP