avatar

Ресурси за учене на английски език (за деца)

Попадам на два сайта, които са събрали доста интересни ресурси за децата, които учат английски език. От една страна това са ценни препратки към учителите по английски, от друга - насоки за работя при разработване на теми, свързани с ограмотяването на български език.

Първият сайт е http://www.starfall.com/
Невероятно място! Има четири раздела: за учене на азбуката, за учене да се чете, за забавлението, което ни носи четенето.

Всяка буква е представена с кратка флаш-анимация, има картинка на дума, която започва с нея, а след това - се случва нещо - има някаква случка с това животно или предмет. При частта за четене,  се разказва история, като представянето й е интерактивно - детето щраква по героите, те правят нещо интересно. Сайтът дава възможност да се изтеглят 128 страници, свързани с буквите - илюстрациите са свързани с това, което децата са видели на екрана.
Другият великолепен сайт е http://www.spellingcity.com/
С него учите повече и повече думи на английски. въвеждат се думи, които се учат в момента. След това сайтът ги произнася, а детето (или възрастния) трябва да ги напише правилно. Можете да чуете и изречение, където се използва същата дума. сайтът разполага с готови комплекти думи заразлични възрастови групи. В базата му данни са записани 25 хиляди думи.