Искай и ще ти се даде!

   Каква нощ само! Едно завръщане...И ето, словата ми се подредиха, мислите също. Дали защото бе петък вечер и знаех, че на сутринта ще съм свободна. И ако не бях решила да си легна  все пак, по някое си време, тетрадката не би ми стигнала за да изпиша всичко, дето се върти из ума ми.

   Реших да споделя с вас още нещо, една малка част от споходилото ме през ноща.

   Много ми се иска да задам някому един въпрос. А тук аудиторията е немалка. Така че ще се радвам, ако срещна отговор. Въпросът е много лесен, много кратък и ясен. Но първо си представете, че тоя въпрос не го задавам аз, а някой друг...Представете си как при вас се спуска една висша сила и вие чувате глас да ви пита: "Какво искаш?" После разбирате, че ако изречете своето желание, то тутакси ще се сбъдне. Но!!! При едно условие. Това, което си избираш, трябва наистина да го искаш. Това е условието. И ето тук разбираш, че въпросът верно си е кратък и ясен, но никак не е лесен. Ти все пак изричаш своето желание, но...то не се сбъдва. Започваш да се колебаеш за произхода на тоя глас и за Силата, която го е изрекла. Решаваш, че някой те подвежда или пък, че халюцинираш. Но има и трети вариант...Може би ти сам си се подвел. Сещаш се за условието (единственото!), а то се оказва сериозна пречка за постигането на целта ти. И вече започваш да се колебаеш в себе си. "Дали това, което си пожелах, наистина го искам?" Сега възниква нов въпрос. Онзи, първият, произнесен от нечий глас, е заменен от друг. На мястото на "Какво искаш?" възниква "Какво искам?" Отговорите винаги се крият в теб самия. Въпросите също.

   И така...Сега идва ред и на моя въпрос. Знае ли някой от вас какво всъщност иска? Защото в повечето случаи се бърка истинското желание от това, което си мислим, че искаме. Тоест аз си мисля, че искам повишение в работата, например. Но по-късно осъзнавам, че желанието ми е било НЕДЕЙСТВИТЕЛНО. Това обикновено го разбирам едва, след като са ме повишили. Или пък, след като животът ми е поднесъл куп изненади и макар че не съм осъществила така жадуваното повишение, то пък пред мен се е разкрил нов път, по който откривам истината за себе си. После се сещам, че това аз и преди съм го знаела. Някога преди време, когато съм изричала едно недействително желание. Само че не съм чула своя си глас. Другият го е заглушавал с едно изкушаващо предложение, а именно, че ще ми бъдат изпълнени желанията. 

   Представете си, че едно желание по своята същност представлява къс енергия. От своя страна мисълта също е енергия. Мисъл и желание.....Мисълта обаче е осъзнатото, затова нейната енергия е доминираща и по този начин тя ще попречи на другата - на Желанието. Представете си какво се случва в пространството. Безброй късчета енергия, безброй мисли...Всеки си мисли, че иска нещо. Затова светът ни днес е полудял. Затова всичко е така объркано. Та ние сме сме изгубили  в собствените си мисли. Забравили сме кои сме, отвикнали да чуваме себе си. Бъркаме желанието с нуждата. И вече не знаем какво всъщност искаме. Нищо не е истинско, а илюзорно.

   Бих си пожелала да умея да желая. Бих искала да знам  какво искам. Защото вярно е онова "Искай и ще ти се даде". Но първо е нужно да знаем какво искаме.

   Признавам си, аз не знам какво искам. Нещата не са такива, каквито изглеждат. Боря се със заблудите, призтичащи от мен самата. Но все пак, днес успях да дефинирам едно едвам доловимо желание, а именно да слея мисъл и желание в едно! Да потърся отговора в себе си...

   Ако някой от вас знае своите истински желания, нека ги изрече на глас. Ако пък ви се иска да ги споделите, аз ще се радвам да узная за нечий успех. Все пак може едно ваше желание да ми подскаже отговора за изгубената част от мен.

   Три желания, само три! Като в приказката за Златната рибка. На фона на толкова много, можете ли да ми посочите само ТРИ. Ако пък дадено желание е съкровено за вас и не ви се ще да го споделяте, използвайте точки, запетайки, звездички..., каквото щете. Важното е, че него - Желанието, го има! И всъщност забелязвате ли колко малко време ни остава да мечтаем. Колко рядко се спираме в паузите между ежедневието си и безбройните си мисли и ей така, съвсем простичко на глас или наум да изречем своето желание...Колко малко отделяме от времето си за най-важните неща..., за себе си!

   Желая на всички желанията ви да се сбъднат. Стига те да са ИСТИНСКИ и да НЕ вредят на никого.

   Ето я и моята тройка:

   1.ИСКАМ да знам какво искам!

   2.ИСКАМ да познавам истинската си същност!

   3.ИСКАМ да НЕ се страхувам!

   Следва продължение.....