0 0 гласа

За прехвалените заведения: клуб Мото

 

Вероятно всеки софиянец поне веднъж е стъпвал на това прекрасно място. Така удобен в центъра на града, с достатъчно места и чудна градина, клубът приветства всеки, а ако няма свободни маси ще измислим нещо ... може би масичката до стената в градината, която така сладко се поклаща и високите столове без облгалка или изобщо място, където можеш да си оставиш чанта, яке, чадър ... Има избор, не е като да няма.

Хубавата обстановка и силната музика са част от заблуждаващите ситуацията елементи. Ако музиката беше тиха, как щеше да се оправдае сервитьорката, че не Ви е разбрала поръчката или не Ви е чула за сметката и 15-те минути чакане не са по нейна вина? Ако интериора не беше хубав, клиентите щяха да обръщат повече внимание на храната и напитките, а ние не искаме това! Кухнята е наистина добра, но само при един от готвачите/ готвачките – всеки път храната има различен вид. Но тези дреболии нямаше да ни направят впечатление, защото са характерни за редица заведения и не може да искаме чудеса, но има нещо което преля чашата ... Голяма бира в чаша за 330мл. .... „Извинете, но аз поръчах голяма бира, в менюто пише 500мл.” ... „Е, да де госпожо, точно това са Ви донесли” ... Ок .. ок ... ок...  В сметката също бяха така любезни да натъртят, че става въпрос за бира от 500мл. За съжаление компанията, с която бях не желаеше да се заяждаме с персонала, така или иначе не за това сме седнали да хапнем и на сладки приказки. Със сигурност, обаче, това няма да се повтори, поне не на същото място – клуб, бар и/или ресторант Мото.

 

Въпреки тази случка и някои други подобни, на близки хора през отминали времена и забравени от чист позитивизъм, заведението е известно в града и доста посещавано. Интересното е, че не само чужденци, на които е натрапено в съответния хотел ходят, ами и млади хора, работещи хора, хора, които се пишат, че имат претенции за нещата. Но това не е първият, вярвам не е и последният пример за заведение, което поради модността си и славата на тешкарско място, въпреки недостатъците и баналността си, е сред предпочитаните барове в София.

 

Какъв е изводът: фасадата е прецизно изгладена, ошлайвана и представена, отзад: типичното ресторантьоро-циганско-българско ден година храни поведение ... с комплименти за готвача.

До кога?