Котките командват

Не знам защо, но повечето хора са в жестока заблуда, мислейки, че човекът е най-висшето създание на планетата. Мислим си, че всичко около нас е в нашата власт и използваме всичко в наша полза. Да, ама не. Има един друг биологичен вид, който е подчинил именно нас на собствената си воля-сладките, пухкави и гальовни, но определено много хитри котарани. Докато са още малки,  косматите  животинки  успешно ни  карат да се влюбим в тях с  любвеобилното си поведение и безбройните си милички номерца. И с времето не усещаме как се превръщаме доброволно в техни слуги-грижим се за тях, угаждаме им, съобразяваме се с всяка прищявка. Дотолкова са ни завладяли, че няма нужда и от номерата и игрите, с които спечелват умилението ни, а галенето-само, когато на тях им се прище. Пухкавелките правят и ни карат да правим, каквото си пожелават, а ние без да се противим им слугуваме.
Сигурно всеки, който има...пардон..който е собственост на котка, може да потвърди сам за себе си това. Човекът не е най-висшето създание, защото всъщност се оставя да бъде слуга на една...котка :)

Между другото, здравейте :) Странна тема за първи блог, но след няколко неуспешни опита да си събера мислите в нещо по....смислено, реших да излея мислите, които моята котарана поражда у мен :)