0 0 гласа

Организация на преместване на апартамент с помощта на хамали София

 

Преместването от един апартамент в друг, винаги е сложен и отнемащ време процес, свързан с редица неудобства. Изключение прави преместването в апартаменти под наем с предварително монтирани мебели, тъй като в този случай често се транспортират само личните вещи, повечето от които дрехи, които са опаковани само в чанти и чували. Нещата са съвсем различни с транспортирането на мебели, големи домакински уреди и други атрибути на модерните апартаменти. В такъв случай, опциите са две – или хората избират сами да се занимаят с опаковането, транспорта, товаренето и разтоварването или решават са спестят време и усилия, обръщайки се и поръчвайки комплексни хамалски услуги от специализирана фирма като Хамали Бг.

И първият, и вторият вариант са свързани с редица характеристики, които трябва да се имат предвид при планирането на преместването. Ако при самостоятелно преместване, цялата тежест на отговорността и физическото натоварване пада върху раменете на собственика на апартамента, то при поръчка на услугите на хамалска компания, голяма част от грижите се поемат от  професионалисти по хамалски услуги София.

Самоорганизация на преместването и неговите трудности

Основните причини за избора на този вариант на преместване могат да бъдат финансови спестявания, както и малки обеми транспортирано имущество. И ако апартаментът е голям и доста пълен с имущество, тогава трудностите не могат да бъдат избегнати и собственикът ще трябва да свърши голямо количество работа, което отнема много време. Като например:

  • Опис на цялото имущество;
  • Внимателно опаковане (чупливите предмети ще изискват опаковане с качествени материали);
  • Демонтаж на мебели
  • Търсене и поръчка на подходящ транспорт;
  • Разтоварване на новото място;
  • Монтаж на мебели и подреждане на оборудването;

Поръчка на услугите на хамалска фирма

 

Поръчването на комплексни услуги от хамалска фирма като хамали Бг е съвсем друго ниво на преместване. След като изясните с мениджъра количеството на пренасяния багаж, можете да получите точна прогноза за финансовите разходи, както и безценна помощ на всички етапи от преместването като:

  • Опаковане и етикетиране на имущество;
  • Демонтаж на мебели и големи домакински уреди;
  • Товарене в превозното средство (като се вземе предвид обемът на багажът за преместване, за да се минимизират транспортните разходи, особено ако преместването е междуградско).
  • Разтоварване;
  • Разопаковане и подреждане на мебелите и уредите в апартамента (при необходимост).

В същото време, превозното средство и хамалите пристигат в организирано от вас време и извършват хамалските услуги с максимална отговорност. Фирмата превозвач ще ви гарантира високата квалификация на своите служители хамали София, както и цялото необходимо оборудване за безопасно преместване не на едрогабаритни предмети от интериора на дома ви (пиано, роял, шкафове от масивно дърво и т.н.). Важна е възможността за сключване на договор с гаранция за сигурност, както и безопасността на цялото имущество по време на транспортиране. А спестяването на време и спокойствие при работа с хамалски фирми е неоспоримо.