Как да преместите пиано- роял

Как да преместите роял?

Има много начини да преместите роял. Това е само един от начините да го направите безопасно и с голяма ефективност. Също така е описано стъпка по стъпка, по-долу:

  • Затворете капака на клавишите , като напълните двата края с опаковъчна хартия.
  • Свалете капака на клавиатурата, ако е възможно, и го увийте в мек плат за допълнителна защита .
  • Отстранете щифтовете на пантите на капака с особено внимание и след това развийте винтовете на пластината, която държи щифтовете .
  • След като вече нищо не държи капака, вдигнете го от пианото, без да го плъзгате или триете в инструмента . Оставете го настрана и го увийте внимателно, за да го предпазите от надраскване по време на транспортиране.
  • Разберете кой крак на пиано е обозначен с номер 1 и го премахнете . Поставете внимателно пианото, така че покритието му да лежи върху дебел и мек предпазен материал, предварително поставена на пода отстрани на крака нномер 1.
  • Задръжте го в това положение, докато някой друг сваля останалите крака от рояла .
  • Махнете и трите крака отделно .
  • Покрийте цялото пиано с хубави одеяла .
  • Продължете с товаренето на пианото в микробуса . Ако инструментът е на горния етаж на имота и има асансьор, който е достатъчно голям, можете да го използвате. В противен случай ще са необходими поне 3 хамала, за да пренесат пианото надолу по стълбите.
  • Поставете дебели одеяла на пода на багажника на микробуса, преди да поставите пианото отгоре

Как да преместите малък роял

Просто следвайте същата процедура като за стандартния роял. Единствената разлика е, че маломерният роял е с по-малък размер. Това означава, че може да не се нуждаете от
трети човек за работата. Все пак, ако
разполагате с още един работник, ще  е хубаво да се включи с неговата помощ. Наемете още един или двама души, които да свършат работата. По-добре предпазете инструмента и се подсигурете, отколкото да съжалявате, когато става въпрос за преместване на толкова скъп музикален инструмент.

 

Как да преместите пиано върху килим

Наличието на килим под пианото прави нещата много по-сложни. Обичайното е да причините повреда на музикалния инструмент, ако опитате някаква грешна техника на движение. Краката на пианото са проектирани да носят тежката му тежест и да го държат стабилно. Ако едно пиано няма колела, то не е предназначено да бъде преместено, без да бъде разглобено. Бутането на пиано върху под, покрит с килим, ще доведе до захабяване и нараняване на краката. От изключителното тегло на инструмента и повърхностното триене на килима. Ето защо силно ви съветваме да не правите това когато имате опит в местенето на пиано. 

Вместо това ви предлагаме да направите следното:

  • Намерете парче плосък шперплат , достатъчно голямо, за да го поставите под пианото, така че всичките 3 крака да могат да стъпят върху него.

     

  • Обадете се на някого за помощ , колкото хора имате на разположение. Това ще зависи от размера на пианото, но вероятно ще ви трябват поне 3 души.

     

  • Повдигнете краката един по един и внимателно плъзнете шперплата под всеки крак на пианото .

     

  • След като всички крака са върху шперплатапомолете вашите помощници да приложат някаква теглителна сила върху пианото, така че да повдигнат част от теглото му .

     

  • Натиснете пианото в посоката, в която искате да го преместите . Ще го почувствате много по-лек поради работната сила, използвана за повдигане на по-голямата част от тежестта.

     

  • Правете почивки, ако разстоянието е голямо, не се опитвайте да местите пианото наведнъж . В края на краищата не искате някой, който ви помага, да се нарани, като го напрягате прекалено много, нали?

     

  • След като пианото стигне до новото си място, отстранете шперплата отдолу на всеки крак . Направете това, като приложите подобна техника като тази, която сте използвали, за да поставите пианото върху шперплата.

 

Обадете се на професионални хамали, ако не можете да се справите сами с тази досадна задача, особено ако се местите в чужбина . Получаването на помощ от фирма за преместване на вашето пиано често се оказва най-ефективното решение за време и цена. Освен това ще отнеме много по-малко време за преместване в къща с помощта на надеждна хамалска компания.