Разтоварване и почистване на отломки

Научете как да:

  • Планирайте разтоварването си.
  • Безопасни, методични, ефективни практики.

След като екипът от хамали пристигне при клиента и са разменени любезности, отношението, и това не е лошо нещо! Но преди да отворим тези врати и да започнем да изваждаме неща от камиона, трябва да обсъдим едни важни въпроси.

 

Планиране на разтоварването

Първо, позволете на клиента да ви покаже разположението на дома. Полезно е да знаете предварително къде ще се поставят тези големи и тежки предмети, и не само в коя стая, но и къде в стаята. Никой не иска да трябва да мести нещата два пъти. След като сте направили огледа си, сега трябва да знаете  от къде ще преминавате и можете да се погрижите за почистване на терена .

И накрая, уверете се, че клиентът (или приятелят или роднината, дошъл да помогне) разполага с копия от инвентарните листове. Накарайте ги да ги сложат някъде на маса, близо до главния вход, ако не и отвън, на място, което улеснява всички да съобщават всеки номер на предмет, който излиза от камиона.

Ако можете да предоставите на клиента лист с кубчета, задачата става по-лесна и документацията е по-управляема.

Безопасно. Методически. Ефективно.

Отворете вратите и надникнете вътре, за да сте сигурни, че няма да ви се стоварят матрак, скара за барбекю или друг багаж в лицето. Никой не иска повредени предмети. Ако товарът изглежда като издържан и все още е сигурен, чудесно за вас и клиентите ви.

Ако товарът изглежда разместен и има някакво подозрение, че артикулите може да са се повредили по време на транспортирането, вземете ако трябват още хора, колкото са ви необходими, за да предпазите нещата от падане от камиона на земята. В този момент правенето на снимка на товара може да е добра идея. И го отбележете в социалните мрежи, за да е видимо за потребителите.

След като наличието на снимка или неща може да помогне при разрешаването на по-добра популярност по-късно във времето. Нещо повече, една снимка може да помогне на товарния екип от хамали да разбере как да свърши по-добра работа следващия път. Хей, никой не е идеален. И всеки шанс да се научим как да правим нещо по-добро помага на всички ни.

Първото нещо, което вероятно ще направите при разтоварване, е да отвържете ремъка и коланите. С цялото потенциално преместване на тежината това може да означава, че след като махнетепредпазните ленти, товарът ще падне надолу. По време на разтоварването, всеки път, когато хванете каишка и всеки път, когато започнете да сваляте следващо ниво, ще искате да имате това предвид.

Същото предпазливо отношение важи, когато местите матраци или други големи предмети, които може да се удвоят като стени. Един зле опакован кашон може сега да бъде причина за нараняване на матраците. Дори ако товарът все още е стабилен, там отзад може да има огледален кашон, поставен странично по време на товара, за да запълни тясно пространство или някоя дупка, вече готов да се преобърне, след като опората му я няма поради някаква причина. Никога не приемайте, че остават, така както сте ги поставили, гравитацията винаги действа.