Начин да се отървете от мебелите като професионалист

Големи промени като преместване, почистване на дома ви или обновяването, могат да ви накарат да се чудите какво да правите със старите мебели. Ако искате да знаете как да се отървете от мебелите лесно и отговорно, сте попаднали на правилното място. Да изхвърлите старите мебели може да бъде предизвикателство, но не е задължително.

Наем на контейнер за боклук

Наемането на контейнер за смет е един от най-лесните начини да се справите с извозване на строителни отпадъци София. Наемането на контейнери за боклук е удобен и рентабилен начин за изхвърляне на стари мебели, спестявайки ви време и пари в сравнение с това да ги мъкнете сами. Всички видове стари мебели могат да се изхвърлят в контейнера, с изключение на матраците, тъй като могат да съдържат дървеници, телесни течности...

Средната цена за наемане на контейнер за боклук е между 250 и 500 лева, в зависимост от размера на контейнера и теглото на вашите мебелни отпадъци. Наемането на контейнер за боклук е супер лесно, можете да резервирате контейнер под наем онлайн и да платите с кредитната си карта. Когато контейнерът ви е пълен, те идват да го вземат и да се отърват от мебелите вместо вас и това е!

Услуга за извозване на боклуци

Точно както казва името, услугите за премахване на вземат и изхвърлят вашите боклуци. Обикновено ще ги уведомите от какъв вид мебели ще се отървете и от колко части. След това те ще ви дадат цена, която подлежи на промяна при пристигането им.

Някои хора смятат, че това е най-лесният начин да се отърват от старите мебели, но не е най-рентабилният. Услугите за извозване на боклуци се таксуват на парче. Услугите за изхвърляне на стари мебели също имат минимални такси.

Как да се отървете от старите мебели?

В зависимост от това къде живеете, може да имате няколко възможности за изхвърляне на стари мебели София. Започнете, като потърсите „hamalite.bg“ и [София] в Google, за да видите дали ще излязе безплатно изхвърлянето.

Ако търсите начини да изхвърлите стари мебели без никакви разходи в близост до вашето местоположение, има няколко опции, които можете да разгледате. Започнете с проучване на местни благотворителни организации.

Къде да изхвърлите диван, матрак и други видове мебели

Ето отговорите на някои от най-честите въпроси относно премахването на различни видове стари мебели.

 Как да се отърва от дивана?

Ако вашият град го позволява, можете да опитате да го поставите на тротоара с надпис „свободно“.

 Как да се отърва от матрак?

Преди да купите нов матрак, попитайте вашия търговец на матраци дали има програма за рециклиране. Някои компании за матраци ще вземат стария ви матрак, когато ви донесат нов.

Как да се отърва от микровълнова печка?

Проверете дали микровълновите печки могат да се рециклират като електронни отпадъци във вашия район. Ако е в добро работно състояние, можете също да дарите старата си микровълнова фурна на магазин за втора употреба или местен сервиз за уреди.

Как да се отърва от хладилник?

Много търговци на уреди ще изнесат стария ви уред, когато доставят нов.