Най-добрите начини за популяризиране на вашата компания за преместване с помощта на видео съдържание

Когато популяризирате бизнеса си, е важно да използвате всички налични инструменти. Това включва видео маркетинг.

През 2023 г. потребителите прекарват средно 19 часа седмично в гледане на видеоклипове онлайн. Като цяло видеосъдържанието помага за увеличаване на продажбите, поддържа маркетингови кампании и ви печели последователи в социалните медийни платформи. Всъщност 87% от специалистите по видео маркетинг съобщават, че видеото им е дало положителна възвръщаемост.

Какво да имате предвид, преди да създадете маркетингов видеоклип

Тези числа вероятно звучат вълнуващо. Но какво трябва да знаете, преди да се потопите в опитите да направите видеоклип за вашия хамалски бизнес по преместване?

Какви резултати очаквате?

Помислете защо създавате видеоклип и какви резултати очаквате от него. Важно е да си поставите „УМНИ“ цели, което означава:

Специфични;

Измерими;

Постижимо;

Реалистичен;

Навременно.

Например, ако искате да се заемете с видеопродукция, за да увеличите последователите си в социалните медии, добра SMART цел може да бъде: „Увеличете последователите на TikTok с 10% през следващите три месеца“.

И не е краят на света, ако не постигнете целта си, особено в началото, докато още се учите. Въпросът е да има за какво да работите!

Създайте стил и го поддържайте

Поддържането на последователен стил също е важно, особено когато става въпрос за брандиране и ангажираност. Не е нужно да правите абсолютно едно и също нещо всеки път, но зрителите в крайна сметка трябва да нараснат.

Има много посоки, в които можете да вървите стилистично. Ще говорите ли директно пред камерата? Ще демонстрирате ли дейност, която се нуждае от определена гледна точка? Ще показвате лиуслуга, която е полезна и решава чужди проблеми? Например преместване на нечий дом или офис, или пък огромен склад?

Как да правите висококачествени видеоклипове

В повечето случаи искате вашите видеоклипове да изглеждат висококачествени и професионално произведени. Това изисква инвестиране в подходящо оборудване. За щастие има качествени опции, които да отговарят на различни бюджети.

Необходимо оборудване...

Камера: На пазара има много видове камери, които са подходящи за определени типове заснемане. Когато пазарувате фотоапарати, важните характеристики за сравнение включват разделителна способност, кадрова честота, стабилизация на изображението, автофокус и др. Можете да очаквате да похарчите около $400 до $1000 за фотоапарат или $2000 до $3000 за професионален модел.

Звук: Как звучи вашето видео е също толкова важно, колкото и как изглежда. Всичко започва с избора на правилния микрофон. Отново имате много опции за микрофони. Например, горен микрофон, който седи върху камерата ви, е добро място за начало .

Осветление: Осветлението може да подобри или наруши качеството на вашето видео. Професионалистите използват техника за триточково осветление, която включва ключова светлина, запълваща светлина и задно осветяване, настроени под определени ъгли, за да контролират яркостта и засенчването.

Можете също да опитате пръстен, ако планирате да седнете и да говорите директно в камерата. И ако бюджетът ви е малко по-голям, можете да закупите студийни лампи, които струват няколкостотин долара всяка.

 

Технология за редактиране: И накрая, ще ви трябва софтуер, за да редактирате видеоклипа си и да го подготвите за гледане от света. Някои от най-популярните, удобни за начинаещи инструменти за редактиране на видео включват After Effects, Adobe Premiere Pro и Final Cut Pro.

Безплатни онлайн инструменти за редактиране: Това, че някои софтуери за редактиране на видео са безплатни, не означава, че не можете да създавате видеоклипове с професионално качество. Те може да нямат същото ниво на функции, но можете да постигнете всичко необходимо, за да създадете страхотен видеоклип. В бизнеса с перемствания, ще сте много професионален хамал.

Оптимизирайте вашите видеоклипове за мобилни устройства

Потреблението на мобилно видео се удвоява всяка година. Ето защо е изключително важно да оптимизирате вашите видеоклипове за гледане на мобилни устройства.

 

Може да помогне включването на заглавен текст, за да се даде повече контекст на това, което зрителите предстои да видят. Освен това обърнете внимание на стила на шрифта, който избирате, и се уверете, че е последователен и съответства на вашата марка. Що се отнася до действителното въздействие, ярките, контрастни цветове ще привлекат очите на скролърите. Просто се уверете, че

Оптимизиране за Google (SEO)

Оптимизацията за търсачки (SEO) означава да се уверите, че вашето съдържание е видимо за търсачките и ще се показва в горната част на страниците с резултати от търсенето. Това е друг начин да разширите обхвата на вашето видеосъдържание и да се уверите, че то ще се покаже пред хората, които го търсят.

Вдъхнете живот на препоръките: Писмените препоръки са едно нещо, но да видите истински, жив човек да говори за това как вашият бизнес му е помогнал, може да изгради голямо доверие у потенциалните клиенти. Поставянето на препоръки във видео формат може да помогне за повишаване на реализациите и доверието във вашата марка.

За собственици на бизнес, помислете за клиенти, които са изразили задоволството си от вашата звездна услуга. Кратко, 30-минутно интервю може да бъде преназначено в множество видеоклипове с препоръки за различни аудитории. Например как са останали доволни от вашата фирма за преместване.

Смятате ли се за експерт във вашата индустрия? Имате ли идеи за споделяне, които могат да бъдат от полза за клиентите или вашите колеги? Покажете колко сте осведомени и помогнете на зрителите да разберат по-добре определена тема, като споделите тази информация във видеоклип. Това може да бъде всичко, от това как да определите времето на действията си.