Съвети за преместване на ИТ оборудване при преместване на офис

Съвети за преместване на ИТ оборудване при преместване на офис

Ако планирате преместване на офиси или някакво търговско местене, от един на друг адрес. И не сте обмисляли процеса за справяне с ИТ оборудване, сега е моментът да го направите. Без задълбочено и напреднало планиране вашата компания може да претърпи загуба на производителност след преместването или дори по-лошо. Представете си пълната загуба на важни съхранени данни и щетите, които могат да нанесат на вашия бизнес.

 

Когато планирате търговско преместване, ИТ изместването трябва да бъде приоритет, а не закъснение. Помислете за следните съвети, за да направите действието си успешено:

 

  • Включете ИТ преместване в плана си за хамалската услуга . За да се сведе до минимум времето за престой, ИТ системите трябва да са напълно работещи, когато вашият персонал се върне за първия работен ден на новото място. Но преместването на ИТ оборудване може да бъде сложен процес. Включете своя ИТ специалист (или опитен ИТ техник) в планирането на местенето. Не чакайте последният ден , за да определите кога да изключите оборудването си и как да го преместите.

 

  • Проучете текущото ИТ оборудване. Какво ИТ оборудване ще бъде преместено, какво ще бъде изоставено и какво ново оборудване трябва да бъде закупено? Много компании смятат преместването за добър момент да актуализират своите офис технологии. Ако купувате ново оборудване, включете го в бюджета си за хамалската услуга и изпратете поръчките си възможно най-скоро. Понякога от доставката има забавяне. Подгответе план за изхвърляне на излязлото от употреба оборудване.

 

  • Съберете заедно ИТ, дизайн, инженерство . Планирайте среща в новото си местоположение на офиса, за да обсъдите ИТ изискванията преди основното действие. Начертайте планове за конфигурацията на офиса. Решете къде ще бъдат разположени принтери, копирни машини, факс машини и друго оборудване и къде са необходими телефонни линии, интернет и захранващи портове.

 

  • Архивирайте данните предварително. Преди преместването на офиса вашият ИТ специалист трябва да архивира всички системи за данни и да съхранява копия извън сайта, ако не и в облака. Изчакайте поне месец, за да стартирате архивирането в облак.

 

  • Помислете за професионални ИТ услуги за изключване и повторно включване, на новото мястоНе изисквайте от вашите служители да се справят с изключването и повторното свързване на ИТ оборудването си. Дори не им позволявайте да опаковат ехниката. Вероятността от повреда е по-малка, когато ИТ преместването се извършва от квалифицирани техници. В идеалния случай фирмата за преместване, която изберете, предлага ИТ услуги за прекъсване и повторно свързване и е напълно застрахована.

 

  • Преместване на сървърна стая ? В хамалските услуги, попринцип имат вариант за пренасяне на сървър.

 

  • Имайте резервен план . Ако нещо не върви по план, ще ви трябва резервен план за непрекъснатост на бизнеса. Имайте един или два.

 

Mhgroupe.eu предлага техници с опит в преместването на ИТ оборудване.

 

Когато се местите с Хамалите Бг, можете да оставите нашите квалифицирани хамали за офис оборудване да се погрижат за прекъсването и повторното свързване на ИТ вместо вас. Просто заявете услугата, когато планирате своето търговско изнасяне с представител на хамали София.

ИТ техниците ще прегледат вашето офис оборудване и настройка, ще идентифицират приоритетното оборудване и ще определят кога да изключат компютърните работни станции, телефонните системи, копирните машини и т.н. За да увеличат максимално времето за работа на вашия бизнес. Вашето оборудване е правилно опаковано и преместено, след което е свързано отново на новото място и тествано. Ако е необходимо, ИТ техниците ще отстранят всички проблеми. След това вашето оборудване се почиства от прах и се оставя готово за работа. Преместването на ИТ оборудване не може да бъде по-лесно!